Hrvatski političar objavio provokativnu fotografiju dece u uniformi: Ima ko će iza nas ostati ''za dom spreman''

07.03.2018. 12:04
Piše:
Tanjug
Vladava / Izvor: Foto: Facebook/printscreen/Ivica Vladava
Dečaci sa fantomkama

Šef splitskog ogranka desničarske Hrvatske stranke prava i bivši pripadnik HOS-a Ivica Vladava zvani Ðovani, objavio je fotografiju na Fejsbuku na kojoj su dvoje dece u crnoj vojnoj uniformi sa grbom te vojne formacije, na kojoj je i ustaški poklič "za dom spremni".

- Ima ko će iza nas ostat ''za dom spreman'' ma koliko se trudili petokrakaši! Bog i Hrvati! Za dom spremni - napisao je Vladava samo nekoliko dana nakon što je vladina Komisija za suočavanje s prošlošću ovaj poklič proglasila neustavnim, odnosno da se može koristiti samo u izuzetnim situacijama i uz posebnu dozvolu.

Vladava, kojji je inače bio i učesnik protesta pred splitskim pozorištem zbog predstave reditelja Olivera Frljića zajedno sa Markom Škejom, poznatim po tome što nosi hitlerovske brkove i nosio je transparent na kojem je pisalo "I u ratu i u miru, mi smo spremni".

Upitan da li su na fotografiji njegova deca, Vladava je rekao da nisu i da je fotografiju skinuo sa društvene mreže. 

- Nemam pojma čija je to slika. To je alegorija. Ne treba to gledati s ozbiljne strane. To je međusobna zafrkancija saboraca vezana uz ovaj pozdrav i ovu zabranu. Svaka zabrana retroaktivno izaziva reakciju - naveo je Vladava.

 

Piše:
Tanjug
07.03.2018. 12:04
Pogledajte više