Idete u Hrvatsku na more i to na ostrvo Hvar: Pazite se, možete naići na veliku neprijatnost! (FOTO)

09.07.2017. 19:49
Piše:
Srbija Danas/Klix.ba
Hvar / Izvor: Foto: Twitter/Printscreen/Caroline Mulcahy
Turisti, oprez!

Kao što je to ranije i najavio, hvarski gradonačelnik Rikardo Novak objavio je rat razularenim turistima i golotinji na ulicama svog grada. Na ulazu u Hvar ovog vikenda je osvanula tabla s upozorenjem gostima i kaznama koje ih očekuju u slučaju neprimerenog ponašanja.

Ko gradskim ulicama šeta u kupaćem kostimu, platiće do 600 evra, žene u gornjem delu kupaćeg kostima i muškarci golog torza do 500 evra, a onaj ko tetura ulicom s bocom u ruci i pijan leži na ulici do 700 evra.
Gradonačelnik Hvara Rikardo Novak nedavno je prozvao britanske turiste zbog pijančenja i golotinje.

- Povraćaju po gradu, uriniraju na svakom ćošku, hodaju bez majica, spavaju na gradskim površinama, bauljaju okolo i ne znaju za sebe - kazao je Novak u intervjuu za Slobodnu Dalmaciju.

- Sve ima svoje granice. Ugostitelji ne bi trebali da ih primaju gole u svoje objekte i trebaju da prestanu da im toče alkohol ako vide da su previše popili - smatra gradonačelnik Hvara. 

Novak je rekao da Hvar ne želi biti isključivo parti destinacija.

- Mladi turisti su dobrodošli, ali moraće da znaju kako da se ponašaju ovde. Zarada po svaku cenu nije turizam kakav želimo na ostrvu - rekao je Novak.

 

Piše:
Srbija Danas/Klix.ba
09.07.2017. 19:49
Pogledajte više