ISTRAGA O BRUTALNOM UBISTVU KANAĐANKE: Ubica se maskirao u Ljiljanu nakon ubistva, pa šetao ispred zgrade

29.09.2020. 13:53
Piše:
Srbija Danas/Vijesti.me
Ljiljana / Izvor: Foto: Profimedia/ilustracija/Facebook/Printscreen
Novljanin Dragan Todić maskirao se u žensku osobu i namerno se šetao ispred nadzornih kamera na zgradi u kojoj je stanovala Ljiljana Simić, kako bi se stekao utisak da je ta kanadska državljanka i dalje živa.

Na taj način, on je nakon zločina pružio pomoć četrdesetsedmogodišnjem Zoranu Mariću i devet godina mlađem Radomiru Deliću, koji se terete za ubistvo Simićeve.

KORONA BILANS U REPUBLICI SRPSKOJ: Registrovano još 70 slučajeva zaraze, pet osoba preminulo

KORONA BILANS U REPUBLICI SRPSKOJ: Registrovano još 70 slučajeva zaraze, pet osoba preminulo

NA HRVATSKU SE SRUČILO JOŠ JEDNO NEVREME: Nove padavine u Splitu, na putevima se pojavio debeo sloj leda (VIDEO)

NA HRVATSKU SE SRUČILO JOŠ JEDNO NEVREME: Nove padavine u Splitu, na putevima se pojavio debeo sloj leda (VIDEO)

"DRITAN NE MOŽE DA VODI NAŠE SLUŽBE": Da bi Abazović kadrirao, jasno je kroz šta sve mora da prođe

"DRITAN NE MOŽE DA VODI NAŠE SLUŽBE": Da bi Abazović kadrirao, jasno je kroz šta sve mora da prođe

- Nakon ubistva, on je zajedno sa osumnjičenim Marićem ulazio u stan Simićeve, a za to vreme na sebi je imao šešir i bio je ogrnut plavom tkaninom. Tako maskiran, on se više puta šetao sa Marićem ispred kamera. Na prvi pogled pregledom tih snimaka moglo bi se i zaključiti da je reč o ženi, ali pažljivijim pregledom, jasno je da je reč o muškarcu jer se na pojedinim kadrovima jasno vidi da je reč o muškim nogama i da na sebi ima patike - objašnjava izvor blizak istrazi.

Simićeva je nestala 6. septembra, a njeno beživotno telo policajci su pronašli 12 dana kasnije.

Uprkos tome što se sumnjiči da je pomagao navodnim ubicama, slučaj protiv Tošića prosleđen je kotorskom Osnovnom sudu.

-Jedino mogu da vam potvrdim da sam obavio saslušanje osumnjičenog lica, nakon čega sam istom odredio pritvor do 30 dana - kazao je sudija za istragu kotorskog Osnovnog suda Špiro Pavićević.

Rečeno je da je Tošić tokom saslušanja negirao sve što mu se se stavlja na teret.

Da je i on navodno umešan u taj zločin, iz policije su saopštili pre sedam dana, ne ulazeći u detalje.

-D.T. je sumnja se Z. M. pomogao u skrivanju predmeta i tragova u vezi sa izvršenjem krivičnog dela ubistva i preduzeo druge aktivnosti radi sprečavanja otkrivanja krivičnog dela i izvršioca - saopštili su tada iz Uprave policije.

Unakaženo telo srpsko-kandske državljanke, pedesetčetvorogodišnje Ljiljane Simić pronađeno je 18. septembra u selu Mokrine kod Herceg Novog.

Prema nezvaničnim podacima, istragom je utvrđeno da je Simić pre smrti pretučena, odnosno da su joj polomlene obe vilice i da je smrt nastupila gušenjem.

Iako se u prvim trenucima spekulisalo da su osumnjičeni za ubistvo pokušali da zapale telo kako bi prikrili tragove, izvori iz istrage tvrde da je u stvari došlo do truljenja delova tela, a ne do pokušaja paljenja.

Do sada prikupljeni podaci, ukazuju da je mesto gde je pronađen leš - ujedno i mesto zločina.

Bivši suprug ubijene, Vladimir Krstanović prijavio je nestanak Ljiljane Simić.

On je tada rekao da je njegova bivše supruga posljednji put viđena 5. septembra u Kotoru, dok je s koferima u rukama napuštala stan.

Tada je napisao da Simić godišnje provodi sedam ili osam meseci u Kotoru, a da je ostatak godine u Kanadi s decom i porodicom.

- Ljiljana je uplatila avionsku kartu za 6. septembar 2020. godine. Imala je let iz Dubrovnika, s polaskom u 9.30 ujutru... Nije sela na taj let i gubi joj se svaki trag. Stupio sam u kontakt s policijom u Kotoru... Da je propustila avion sigurno bi se javila meni, našoj deci ili familiji - napisao je Krstanović.

Istovremeno je napisao da su im čudne finansijske transakcije s kartice koju je koristila njegova bivša supruga, a o čemu njihovoj ćerki stiže izveštaj.

- Pregledali smo sve račune u zadnjih šest meseci. Ljiljana je trošila mesečno oko 4.000 dolara. U zadnjem mesecu je pazareno i više puta podignut je novac s kartice - potrošeno je i izvađeno skoro 17.000 dolara. Viza centar je ugasio taj račun, dok im se Ljiljana ne javi. Ona nikada nije bila bez novca, niti podizala u kešu veliku sumu novca - saopštio je tada.

Rođena je na Kosovu, do 1987. godine živela je u Kragujevcu, kada se i odselila u Kanadu.

Piše:
Srbija Danas/Vijesti.me
29.09.2020. 13:53
Pogledajte više