"JELENA TRIVIĆ ODNELA UBEDLJIVU POBEDU U BANJALUCI" Stanivuković tvrdi: Dobila je Dodika u najvećem gradu u RS

04.10.2022. 12:56
Piše:
Srbija Danas/Srpskainfo
Draško Stanivuković / Izvor: Foto: Facebook/PDP Banja Luka - ПДП Бања Лука
Predsednik Gradskog odbora PDP u Banjaluci Draško Stanivuković tvrdi "da je Jelena Trivić, njegova koleginica iz stranke, imala najubedljiviju pobedu za predsednika Republike Srpske u Banjaluci na održanim opštim izborima."

- Čak 17.000 glasova razlike. Banjaluka je uradila svoj posao. Politika u Banjaluci je bila ispravna - rekao je Stanivuković koji su prvi put obratio javnosti nakon izbora, piše Srpskainfo.

On se zahvalio svima koji su izašli na izbore i koji su njega i njegovu stranku podržali na ovogodišnjim izborima.

Jelena Trivić poručila: Neću priznati pokradene izbore

Jelena Trivić poručila: Neću priznati pokradene izbore

"VERUJEM U JOŠ BOLJI KONAČNI REZULTAT" Dodik slavi pobedu na izborima

"VERUJEM U JOŠ BOLJI KONAČNI REZULTAT" Dodik slavi pobedu na izborima

MEDIJI U BOSNI I HERCEGOVINI TVRDE: Javno priznao kako je Jeleni Trivić ukrao glasove

MEDIJI U BOSNI I HERCEGOVINI TVRDE: Javno priznao kako je Jeleni Trivić ukrao glasove

- Biću lišen bilo kakvim insinuacijama i emocijama. Tek juče smo dobili rezultate za izbornu jedinicu 3 i zato nisam dosad reagovao. Čitava moja kampanja je bila da odbranim Banjaluku - istakao je Stanivuković i dodao da je to i učinjeno.

Kaže da je u Banjaluci imao najveću podršku kao nosilac liste.

- Banjaluka je ostala bastion promena. Druga poruka je poruka našem narodu. Izbori su prosto takvi da neko mora da pobedi ili izgubi - istakao je Stanivuković, pa dodao: "Principijelno sam zato da se sve treba proveriti. Svuda gde su bile primedbe treba proveriti. Bila je to izazovna noć, u pola 3 ujutro je nestalo struje".

Na pitanje novinara zašto nije bio na Trgu Krajine kada je Trivićeva slavila sa kolegama iz partije pobedu za predsednika Srpske, Stanivuković je rekao: "Bio sa posmatračima, ne na Trgu. Čuvao sam glasove".

Jelena Trivić / Izvor: Foto: Tanjug/AP Photo/Radivoje Pavicic

- Čovek se meri po onome što nauči. Tada smo preuranjeno proglasili pobedu za gradonačelnika. Rekao sam i posmatračima da ne idu nigde. Ali 95 odsto je otišlo bespotrebno na slavlje na Trgu. Delovao sam, opet kažem, racionalno - rekao je Stanivuković.

Na pitanje novinara, da li smatra da je proglašenje pobede od strane PDP preuranjeno, izbegao je odgovor ali je porokomentarisao ukupan rezultat opozicionih partija u RS.

- Rezultati opozicije nisu zadovoljavajući. Čestitao bi saborcu Nebojši Vukanoviću koji je ostvario odličan rezultat. Ali svi naši rezultati nisu dovoljni za budućnost - rekao je Stanivuković.

Čestitao Vladi Đajiću

Nosilac liste 3 za poslanika u NS RS ispred PDP Draško Stanivuković čestitao je izborne rezultate svom najvećem protivniku u Banjaluci, Vladi Đajiću koji je bio nosilac liste SNSD.

Stanivuković je rekao da je Đajić, koji je i direktor UKC RS, ali i najveći njegov rival u Banjaluci imao ubedljivo najviše glasova u izbornoj jedinici 3.

- Nemam problem s tim. Ako je to njegova životna želja, super. Ali moja nije. To ništa nije pitanje života - istakao je Stanivuković.

Piše:
Srbija Danas/Srpskainfo
04.10.2022. 12:56
Pogledajte više