Damir batalio fakultet, devojku, ceo život! Sve se promenio kada je na tiket stavio MEČ SRPSKOG TENISERA!

12.10.2018. 18:26
Piše:
Srbija Danas/Alo
kladionica / Izvor: Profimedia/ilustracija
Bio je student matematike i oduvek ga je zanimala statistika

- Obožavam sport, a odlično mi ide i matematika - pohvalio se na početku razgovora 29-godišnji Damir B., koji je želeo da ostane anoniman. No, nastavak njegove priče nije toliko optimističan.

U Srbiji ih pijemo svaki dan, u Americi su ZABRANJENI! Na stotine vrsta LEKOVA povlače iz prodaje!

 - Kladim se svaki dan poslednjih osam godina. Odlazak u kladionicu mi je kao neki ritual. Krenuo sam kao klinac i svidelo mi se. Već znam i svu ekipu, više-manje uvek je netko poznat. Dođem, malo popričamo, odigram svoje. Vrlo slično kao i odlazak u lokalni kafić. Samo s razlikom da ne trošim nego često i dobijam - objašnjava.

Onlajn klađenje ga nikad nije zanimalo jer mu je ''gušt'' da ima listić u ruci. To radi samo kad je neka nužda, otprilike neki neradni dan.

ŠTA RADITI KADA ULETITE U MAGLU? Ovih 5 saveta mogu da vam SPASU ŽIVOT na putu

Bio je student matematike i oduvek ga je zanimala statistika. Na fakultetu je baš pao drugu godinu i imao je višak vremena pa je s kolegom otišao da okuša sreću.

Prvih meseci igrao je tako periodično, ali mu se klađenje činilo sve privlačnije dok nije prešlo u svakodnevno. Barem jedan listić, čisto da ne propusti sreću.

Običaji na Miholjdan: U narodu je poznat kao GOSPODSKI praznik, a evo šta danas NE VALjA činiti

Inače voli i da se karta, zaigra i poker još s ekipom iz srednje, no u proseku to radi jednom mesečno.

Kad je Damir pre pet godina upoznao devojku, od nje nije skrivao svoju strast. Ona mu je u početku bila podrška.

- Išli smo nekad i zajedno u kladionicu. Jednom smo bili zajedno u Zagrebu na teniskom meču koji mi je baš ostao na listiću za dobitak od 7.000 kuna. Radilo se o jednom srpskom igraču. I - dobio sam. Tada se nije bunila. Čak smo kasnije s tim novcem platili i more. Brzo smo počeli da živimo zajedno kod nje. Nakon dve godine veze sve je više prigovarala - priča Damir.

Priznaje da je fanatično pratio utakmice, dok bi bili u izlasku ili na slavlju rođendana proveravao je rezultate na mobilnom telefonu. No, ne smatra to velikim problemom.

kladionica / Izvor: Profimedia/ilustracija

- Meni je to strast. Kao što je nekome drugome piće. Ja, eto, nisam nikada popio više od dve čaše - kaže on.

Dosta vremena samo proučava igrače ili klubove i njihovu statistiku. Ne želi puno prepustiti slučaju. Od fakulteta je odustao i zaposlio se s 25 godina. Trenutno radi kao poslovođa u prodavnici. Na poslu je uzoran radnik, kaže da baš nikad nije imao problema zbog svog klađenja.

HIČKOKOVA DRAMA U SRED BEOGRADA Najezda SMRDIBUBA je tek počela i ovo je jedini način da se izborite sa njima

Kad nema novca pozajmi od prijatelja

Pre tri godine su stvari pomalo izmakle kontroli kad je ušao u minus jer je hteo da uplati ''siguran listić''. Tada mu je to postala praksa. Kad više ne može u minus, digne i gotovinu s kreditne kartice. Ali, kaže, dug uvek podmiri. Ako mu baš bude kritično, pozajmi nešto gotovine od prijatelja koji ima svoju firmu.

APSOLUTNI HIT U BEOGRADU! Neobični dvojac krstari na MOTORU: Svi se samo OKREĆU I NE VERUJU ŠTA VIDE! (FOTO)

Pokušao je da prestane, ponajviše zbog pritiska devojke, ali brzo je popustio. Onda je smanjio uloge i broj listića. No, svestan je i sam, stvari mu često izmaknu kontroli.

Podstanar je i uvek pazi da stanarinu plati na vreme. S devojkom je raskinuo pre godinu dana. Jednostavno su se sve više razilazili, a ona je bila ''sve ljubomornija'' na njegovo vreme koje je trošio na svoj ''hobi''. Uloge povećava periodično, ponekad izgubi puno, ali nekad i puno dobije. Kaže da je siguran da mu se kockanje zapravo isplati.

JAUCI, PLAČ, TUGA I BOL! Mučne scene sa sahrane Marije poginuloj u nesreći koja je SRBIJU ZAVILA U CRNO!

- Za zavisnike kockanje više ne može biti zabava jer su bolesni. Kockanje nije samo pitanje uloženog vremena i novca, brojne su posledice -  kaže dr. sc. Davor Bodor, šef Dnevne bolnice za ovisnost o kockanju u sklopu Psihijatrijske bolnice Sveti Ivan.

 

Piše:
Srbija Danas/Alo
12.10.2018. 18:26
Pogledajte više