JEZIVO! Kod Rijeke obešen "tamni stranac", a potom spaljen! Hrvatski navijači u akciji (VIDEO)

24.01.2024. 16:05
Piše:
Tanjug
Hrvati / Izvor: Profimedia
Oglasile se vlasti

U Čavlama blizu Rijeke kao "karnevalski krivac" pre 10-ak dana obešena je lutka Indijca nazvana "Škuribando Fureštić"  ili u prevodu "tamni stranac".

PREKIPELO MU! Milanović opleo po Amerikancima

PREKIPELO MU! Milanović opleo po Amerikancima

PRONAĐENA KATARINA MIHALJEVIĆ (28)! "Živa je i zdrava, to je najbitnije" Otkriveni novi detalji

PRONAĐENA KATARINA MIHALJEVIĆ (28)! "Živa je i zdrava, to je najbitnije" Otkriveni novi detalji

TRAGEDIJA Muškarac skočio sa prozora Kliničkog centra

TRAGEDIJA Muškarac skočio sa prozora Kliničkog centra

Predsednik udruženja Čavjanske maškare Goran Mavrinac tvrdi da su tim "izmišljenim likom" pokušali da aludiraju na događaj o kojem su se širile glasine u vreme Badnjaka. Radi se, dodao je, o lažnoj priči o navodnom pokušaju otmice koja se širila društvenim mrežama, što je policija demantovala. Lažnu priču širio je i Mostov saborski poslanik Marin Miletić.

Primorsko-goranska policija je na Badnji dan po Gregorijanskom kalendaru reagovala na objave o navodnom pokušaju otmice deteta na području Čavla i naveli su da nisu utvrdili obeležja nijednog krivičnog dela ili prekršaja.

- U konkretnom slučaju nije utvrđeno da bi se radilo o pokušaju otmice deteta. Od primanja dojave policija je obavila razgovore s više osoba i preduzela druge mere i radnje radi utvrđivanja svih činjenica. Sve dosad preduzeto nije rezultiralo bilo čime što bi upućivalo ili pak potvrđivalo sumnje da bi se radilo o pokušaju otmice ili bilo kojoj drugoj krivičnoj radnji - saopštila je policija.

Takođe, navode, s obzirom na objave na društvenim mrežama, a koje su preuzeli i pojedini portali, u kojima se navodi da je grupa građana uhapsila počinitelje "obaveštavamo da to ne odgovara činjeničnom stanju budući da se spomenute osobe ne dovode u vezu s počinjenjem bilo koje kažnjive radnje".

Iz policije su dodali da na osnovu prikupljenih saznanja ilegalne migrante ne dovode u vezu s navodnim događajem.

Hrvati / Izvor: Profimedia

- Usred Božića, u opštini Čavle je policija identifikovala četiri državljanina indijske narodnosti koji su kombijem preprečili put našem mladom sugrađaninu, državljaninu Hrvatske. Nakon toga policija nije ništa uradila, meštani su se samoorganizovali i uz pomoć navijača ih pronašli. Pozvana je policija, sve je bilo mirno - kaže Mavrinac, preneli su hrvatski mediji.

Dodao je da je lutka skinuta da su mu bradu obrijali, ali i da planiraju da ga ponove obese. Tvrdi da to nema "nikakve verske ili rasne konotacije".

- I dalje će, obrijan, ličiti na onoga koji je mladiću pokušao da ograniči slobodu kretanja - kaže Mavrinac za hrvatski portal 24 sata. Načelnica Opštine Čavle Ivana Cvitan Polić kaže da lutka ne predstavlja migranta, već navodnog otmičara.

Piše:
Tanjug
24.01.2024. 16:05
Pogledajte više