Hrvatska u KOLAPSU: Škole zatvorene, saobraćaj u blokadi, u pomoć došla i vojska! (FOTO/VIDEO)

24.02.2018. 12:19
Piše:
Srbija Danas/Telegraf
Hrvatska / Izvor: Foto: Tanjug/Hina/Lana Slivar Dominić
Zimska služba proglasila je treći stepen pripravnosti

U velikom delu Hrvatske sneg i dalje otežava saobraćaj, a najviše u Lici, Gorskom kotaru, centralnom i severozapadnom delu zemlje dok su neke škole zatvorene, prenose hrvatski mediji.

U pomoć stanovnišvu dolazi i hrvatska vojska, a ministar odbrane Damir Krstičević će tokom popodneva obići područje Delnica. 

U Gorskom Kotaru zbog snega ne radi desetak škola, a u nekim mestima su otvorena prihvatilišta za beskućnike.

- Tokom noći je napadalo novih dvadestak centimetara snega, pa je u Moravicama u Gorskom Kotaru sadašnja visina snežnog pokrivača oko jedan i po metar - kažu žitelji ovog mesta u Hrvatskoj. 

U Gorskom Kotaru zbog snega ne radi desetak škola, a u nekim mestima su otvorena prihvatilišta za beskućnike. Tokom noći je napadalo novih dvadestak centimetara snega na severu zemlje. Zimska služba je proglasila treći stepen pripravnosti što znači da pedesetak grtalica na varaždinskom i tridesetak na međimurskom području čiste puteve.

Slična situacija je i na putevima u većem delu BiH, a u Osnovnoj školi "Branko Copić" u Krupi na Uni obustavljena je nastava zbog snega. Lokalni putevi su očišćeni, ali nisu bezbedni za saobraćaj, rekao je načelnik ove opštine Mladen Kljajić.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
Piše:
Srbija Danas/Telegraf
24.02.2018. 12:19
Pogledajte više