Krenuli ste na more u Grčku? Tamo je već 40 stepeni, a evo do kada će trajati TROPSKI TALAS

22.07.2018. 16:32
Piše:
Srbija Danas/Blic
Grčka / Izvor: Profimedia
Stiglo upozorenje na zračenje

Ako ovih dana krećete put Grčke, spremite se za vreli talas. Meteorolozi su, naime, najavili "toplotni udar" širom Grčke, a očekuje se da će temperature biti prave tropske - preko 40 stepeni.

Toplotni talas počeo je juče i sa severa Grčke polako se spušta prema jugu. Prema prognozama Nacionalne opservatorije u Atini, tokom perioda toplotnog talasa, živa u termometru skočiće na prosečnih 37, ponegde i preko 40 stepeni Celzijusa u nedelju 22. jula 2018.

Vrhunac toplototnog talasa, za koji se očekuje da obori rekord ovog leta, dogodiće se u ponedeljak, 23. jula. Najavljene temperature preleze 40 stepeni, pa ako se zadesite tih dana na nekom od grčkih ostrva, preporuke su da izbegavate sunčanje sredinom dana, kada je zračenje najjače, a temperature na vrhuncu.

Grčka / Izvor: Profimedia

Sudeći po najavama meteorologa, kako se toplotni talas bude pomerao sve više ka jugu, tako će na severu Grčke padati temperature, pa se ponegde može očekivati kratkotrajno naoblačenje ili čak prolazna kiša, ali će temperature i dalje biti iznad 25, odnosno 38 stepeni.

Užas kod Banjaluke: Trudnica autom SLETELA SA PUTA, u kolima bilo i DETE (2)

Snažna grmljavina očekuju se u sredu, 25. jula, u Atici, Trakiji, Peloponezu, zapadnoj Grčkoj i ostrvu Ios. U ranim jutarnjim časovima u četvratk, grmljavine se očekuju u Epiru i na severozapadu Makedonije.

 

Piše:
Srbija Danas/Blic
22.07.2018. 16:32
Pogledajte više