Mećava pravi HAOS U REGIONU: Zbog snega KOLAPS na putevima

23.03.2018. 10:58
Piše:
Srbija Danas/Kurir
Mećava / Izvor: Profimedia
Pravi haos je izazvala na ostrvima

Prolećna snežna mećava, uz orkanske udare vetra, pogodila je gotovo sve zemlje regiona, ima ga na Primorju, a pravi haos je izazvala na ostrvima.

Snežna mećava, orkanski udari vetra prevruti kamiona, duge kolone vozila slika je gotovo u čitavoj Dalmaciji, gde na svim putevima važe zimske mere. U više gradova u Dalmaciju ovaj sneg je napravio pometnju u saobraćaju, pa su se na drumovima stvarale kilometarske kolone vozila.

zima, mećava, sneg / Izvor: Profimedia

Najpre je sneg sinoć počeo da pada u dolini Neretve i vrgoračkom kraju, a zatim se proširio i na imotsko područje, Makarsku rivijeru, Omiš i Split. Sneg danas pada i u Braču i Korčuli.

Zimski su uslovi na Pelješcu, gde vlada pravi saobraćajni haos. Split je po treći put ove zime pod snegom, a tempertura je I tamo pala na nulu. Osim snega, probleme donosi i jaka bura koja mestimice duva na udare brzinom većom od 100 km/h.

Dubrovački most je zatvoren za sav saobraćaj zbog orkanske bure, koja koja u okolini Senja dostiže udare od čak 170 kilometara na sat.  Kasno sinoć su zbog snežne mećave u Gračacu ostali zarobljeni putnici koji su autobusom putovali iz Zagreba prema Zadru.

 

Piše:
Srbija Danas/Kurir
23.03.2018. 10:58
Pogledajte više