Medojević razotkriva Mila: Želi da me spreči da govorim o korupciji i kriminalu

06.07.2017. 06:54
Piše:
Tanjug
Fer suđenje Milu Đukanoviću / Izvor: Profimedia
On tvrdi da vlast želi da kriminalizuje i eliminiše vođe opozicije

 Jedan od lidera crnogorskog Demokratskog fronta Nebojša Medojević, koji se zabarikadirao u Skupštini nakon što mu je ukinut poslanički imunitet, optužuje, u intervjuu bečkom dnevniku "Standard", crnogorske vlasti, pre svega lidera DPS Mila Ðukanovića, da žele da ga spreče da govori o korupciji i kriminalu.

Medojević: Ljudi su shvatili da se ne radi o partijama i funkcijama, ostajemo do kraja

On tvrdi da vlast želi da kriminalizuje i eliminiše vođe opozicije.

Ukinut poslanički imunitet poslaniku Demokratskog fronta Nebojši Medojeviću!

Po njegovim rečima, Ðukanović želi "erdoganizaciju" Crne Gore. "Treba da postoji stabilnost bez demokratije", rekao je on.

Milo Đukanović / Izvor: Profimedia

Medojević najavljuje da će ostati u prostorijama poslaničkog kluba sve dok vrhovni tužilac Ivica Stanković ne primeni zakone i informiše ga da neće biti uhapšen.

- Što se tiče suđenja naravno da sam spreman da dođem pred sud - poručuje Medojević koji je osumnjičen za pranje novca.

On ističe da je optužba kompletno iscenirana i apsurdna.

- Moj vozač je osumnjičen za pranje novca zato što je menjao dolare u evre. Poreklo tog novca je rešeno, svi papiri su podneti. Državni tužilac Milivoje Katnić je zloupotrebio položaj kako bi izvršio represiju nada mnom. Radi se o tome da treba da me spreče da i dalje javno govorim o korupciji i organizovanom kriminalu - tvrdi Medojević.

On je za bečki dnevnik rekao je da je često javno govorio o optužbama protiv tužioca Katnića, vezano za njegovu ulogu u ratu 1991.i 1992.u Dubrovniku.

- Optužbe protiv mene su osveta Katnića - tvrdi Medojević.

On je podvukao da "sto posto" iza svega stoji Ðukanović koji, prema njegovim rečima, gubi na političkom uticaju od kada je Duško Marković prošle jeseni postao premijer.

Piše:
Tanjug
06.07.2017. 06:54
Pogledajte više