ISPRAVKA: Policajac nije uhapšen zbog kupovine ličnih karata

13.03.2021. 16:53
Piše:
Srbija Danas
Crnogorska policija / Izvor: Profimedia/ilustracija
Iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Crne Gore potvrdili su da Backović nije na protivzakonit način pokušao da obezbedi spisak "sigurnih glasača” za DPS

Mediji, a među njima i naš portal Srbija Danas, prvobitno je preneo informaciju o tome kako je lišen slobode komandir pogranične policije Dragan Backović zbog sumnje da je na protivzakonit način pokušao da obezbedi spisak "sigurnih glasača" za DPS u Nikšiću, ali te informacije nisu tačne i u ovom tekstu se nalazi ispravka takvih informacija i promenjena je struktura članka tako da se sada jasno vidi šta je istina i da ne postoji nikakav dokaz koji bi podržao navode i tvrdnje, već je reč samo o pretpostavkama. Tekst je ispravljen na osnovu analize organizacije raskrinkavanje.me. 

U tekstu se navodi da je 12. marta slobode lišen komandir pogranične policije Dragan Backović,  zbog sumnje da je na protivzakonit način pokušao da obezbedi spisak “sigurnih glasača” za DPS u Nikšiću. Iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Crne Gore Raskrinkavanju su kratko kazali da ova informacija nije tačna.

Prvobitno objavljena lažna vest: 

Demokratska partija socijalista i njen predsednik Milo Đukanović na sve načine pokušavaju da utiču na ishod sutrašnjih izbora u gradu pod Trebjesom. Nakon brojnih dokaza o predizbornoj manipulaciji, krađi glasova, ali i o prisustvu više desetina kriminalaca koji za račun Mila Đukanovića kupuju lične karte - policija je konačno reagovala. 

Naime, prema nekim izvorima juče je lišen slobode komandir pogranične policije Dragan Backović zbog sumnje da je na protivzakonit način pokušao da obezbedi spisak "sigurnih glasača" za DPS u Nikšiću. 

Dragan Backović je u trenutku privođenja kod sebe imao spiskove sa imenima više desetina građana Nikšića od kojih je planiran otkup ličnih karata koje bi na protivzakonit način bile zloupotrebljene u korist partije Mila Đukanovića. 

Podsetimo, građani Nikšića u nedelju 14. marta biraju novog gradonačelnika te opštine koja je druga po veličini u Crnoj Gori.

 

Piše:
Srbija Danas
13.03.2021. 16:53
Pogledajte više