Mlade Hrvate uopšte ne zanima stradanje Srba u Jasenovcu?!

06.02.2018. 09:21
Piše:
Tanjug
Jasenovac / Izvor: Profimedia
Neverovatno neznanje omladine

Televizijski prilozi snimljeni u poslednje vreme pokazali su neverovatno neznanje kod mladih ljudi u Hrvatskoj po pitanju toga šta se događalo u logoru Jasenovac za vreme NDH i krvavog ustaškog režima.

U javnosti se prema navodima "Večernjih novosti" rasplamsala i rasprava o tome koliko Hrvati uopste znaju o tom zloglasnom logoru. Ako je suditi prema tome što su televizijskim reporterima nekoliko TV produkcija rekli anketirani građani - znaju malo ili ništa.

Većina se izjasnila rečima "to nas ne interesuje". Drugi su rekli da je u Jasenovcu stradalo najviše Hrvata, nešto Jevreja, a Srbe je malo njih uopšte spomenulo. Malo ko od mladih ljudi, koji su na ulici odgovarali na pitanje znaju li šta se dogodilo u Jasenovcu, uopšte zna istorijske činjenice koje su prethodile otvaranju ovog logora.

O Jasenovcu i zlodelima koja su se tamo dešavala malo pise i u školskim udžbenicima u Hrvatskoj, a ni spomen - područje na mestu samog logora nije dobilo prelazne ocene stručnjaka koji se bave holokaustom.

 

Piše:
Tanjug
06.02.2018. 09:21
Pogledajte više