OŠTAR DEMANT RUSIJE: Nismo isporučivali S-300 Hrvatskoj!

14.04.2017. 18:48
Piše:
Srbihja Danas/Sputnjik
S-300 / Izvor: Foto: Youtube printscreen/Телеканал ЗВЕЗДА
Rusija demantovala tvrdnje hrvatskih medija da je toj zemlji isporučivala raketni sistem S-300

Moskva demantuje informacije u hrvatskim medijima o tome da je Rusija početkom devedesetih, navodno, zaobilazeći embargo Ujedinjenih nacija, isporučila naoružanje Hrvatskoj, uključujući sisteme S-300, saopštio je predstavnik Ministarstva inostranih poslova Rusije Artem Kožin.

UDARNO: Hrvati namerno plasirali LAŽ da im je RUSIJA isporučila raketni sistem S-300 (FOTO)

Nosili transparente s pozivom na ubistvo Srba! Najavljene prijave protiv fašista

Moskva / Izvor: Profimedia

- Rusija se uvek dosledno pridržavala svojih međunarodno-pravnih obaveza, uključujući one koje se tiču embarga na isporuke naoružanja sukobljenim stranama tokom jugoslovenske krize 1991-1995 - rekao je diplomata.

- Smatramo da su ovakve objave provokativne i da grubo izvrću činjenice, a da je njihov cilj da se ocrni politika Ruske Federacije na Balkanu. Tim pre je neprihvatljivo u kontekstu svih ovih izmišljotina to što se spominju kontakti ambasadora Rusije u Zagrebu. Svu odgovornost treba da snose autoria ovakvih 'ideja' - dodao je on. 

 

Ambasador Rusije u Zagrebu Anvar Azimov pozvao je ovih dana na razgovor u ambasadu hrvatskog biznismena Zvonka Zubaka koji se bavi trgovinom oružja da bi ga pitao gde su nestale rakete iz sistema S-300 koji je Rusija navodno u prvoj polovini devedesetih godina isporučila Hrvatskoj.

Piše:
Srbihja Danas/Sputnjik
14.04.2017. 18:48
Pogledajte više