Na bosanskom primorju cene kao u Monte Karlu: Evo koliko košta "jutarnji ritual" jednog para!

21.05.2017. 15:48
Piše:
Srbija Danas/Faktor.ba
Kafana / Izvor: Srbija Danas
"Mora da su u mineralnoj vodi neki posebni minerali"

Turistička sezona u Neumu još nije počela, ali su zato cene u ugostiteljskim objektima već "skočile u nebo", kao po onoj skandinavskoj uzrečici koja kaže da hladno jeste, ali je zato i standard!

Pozvali srpskog fudbalera na piće: Igrali drugu ligu ŠVAJCARSKE, pa osvojili 37.000 EVRA!

Jedini bosanskohercegovački grad na moru nikad se nije smatrao elitnim odredištem i u njemu je uglavnom odsedala "radnička klasa", mahom iz Bosne ili poneki zalutali Čeh, pa su i cene tako bile prilagođene plićim džepovima.

Poslednjih godina one su sve bliže cenama u Dubrovniku, a opasno su zapretile i onima kakve se plaćaju na najpoznatijim svetskim destinacijama kao što je, na primer, Venecija. Neum bi tako zaista mogao uskoro postati bosanskohercegovački Monte Karlo, barem po iznosima koje će se uskoro izdvajati.

O tome svedoči i jutrošnji fiskalni račun izdat u jednom neumskom kafiću. Espreso kafa košta tri marke (oko 190 dinara). Bela kafa je marku skuplja. Bočica od dva i po decilitra mineralne vode košta takođe tri marke.

Bračni par, koji sebe ne smatra gospodom, za "ritual buđenja" platio je ukupno 13 maraka. Teše se, kažu, da su u mineralnoj vodi neki posebni minerali. U istom kafiću pivo ili sok koštaju pet maraka. Ali, nemojte da vas ovo obeshrabri ako nameravate posetiti Neum. 

 

Piše:
Srbija Danas/Faktor.ba
21.05.2017. 15:48
Pogledajte više