Nebesa ga spasila! Mali migrant prešao granicu satima se držeći za osovinu zadnjih točkova autobusa!

27.12.2017. 18:08
Piše:
Srbija Danas/Index.hr
migranti dete / Izvor: Profimedia
Dečak se u Beogradu neopaženo uvukao u šasiju vozila hrvatskog prevoznika

Samo nekoliko dana nakon pogibije šestogodišnje migrantkinje na granici Srbije i Hrvatske, zamalo je došlo do nove tragedije.

Dečak, star oko 12 godina, juče se u Beogradu neopaženo uvukao u šasiju autobusa hrvatskog prevoznika Čazmatrans. Autobus se kretao na svojoj redovnoj liniji za Zagreb, a dečak se, prema izjavama svedoka, smestio u donju konstrukciju vozila i reskirao život kako bi došao do hrvatske metropole. Čistom srećom nije pao među točkove i poginuo.

- Bus je iz Beograda krenuo u 11:30. Prošli smo Kutinu, a negde pre Ivanića smo čuli jako lupanje ispod autobusa. Najpre slab, a kasnije sve jači i jači zvuk. Autobus je stao, a mali je sav prljav izašao između delova za točkove - ispričao je za hrvatske medije jedan od putnika iz autobusa Anđelko Nežić.

Točkovi autobusa / Izvor: Profimedia/ilustracija

Mali migrant se prema njegovim rečima teturao i bio u vidljivom šoku.

- Malecki se skoro od Beograda do Zagreba vozio u šasiji. Ne znam kako je izdržao - napominje Nežić.

Iz Čazmatransa su potvrdili što se dogodilo i kažu da im to nije prvi slučaj.

- Možemo potvrditi da se navedeni događaj dogodio. Dečak se u Beogradu zavukao ispod autobusa, obuhvatio je rukama i nogama osovinu koja spaja zadnje točkove i tako se držao neverovatnih pet sati. Ali to nam nije prvi slučaj. Slično nam se nedavno dogodilo na liniji između crnogorske Podgorice i Dubrovnika – rekao je Dražen Pavlović iz uprave Čazmatransa.

 

Piše:
Srbija Danas/Index.hr
27.12.2017. 18:08
Pogledajte više