Nesreća na Jadranu: Brod se nasukao u luci! Ima povređenih! Putnik otkrio šta se tačno desilo (VIDEO)

09.01.2019. 12:17
Piše:
Srbija Danas/Jutarnji.hr
Nesreća na Jadranu / Izvor: Foto: Facebook Printscreen/@AntenaZadar
Katamaran "Novalja", koji saobraća na redovnoj liniji Ist - Molat - Zadar, udario je jutros u obalu u Zadru

Na sreću nije bilo žrtava, a nekoliko putnika je lakše povređeno.

Do nasukavanja je došlo zbog otkazivanja komandi. Katamaran je jutros ušao u luku i kretao se prema gradskom mostu kad je kapetan shvatio da su mu komande otkazale. On je odlučio da motor ne gasi i nekako je katamaran uspeo da okrene za 180 sepeni tako da ne udari u gradski most, usmerivši ga prema Đigi. Tamo je uspeo da izbegne velike jahte na vezu tako da nikoga nije oštetio.

- Nešto pre 08.00 prilikom dolaska u Zadar katamaran "Novalja" udario je u dok na ulazu u putnički deo gradske luke. Putnici su u najkraćem mogućem roku iskrcani sa broda, a u toku su standardne procedure koje se poštuju prilikom ovakvih nezgoda - rekla je portparolka "Jadrolinije" Marija Zaputović.

Katamaranu je oštećen donji deo pramca kojim je udario u obalu.

(UŽIVO) DAN REPUBLIKE SRPSKE! PONOSNA I VEČNA: Ani Brnabić uručeno odlikovanje, počela liturgija u Hramu Hrista Spasitelja (VIDEO)

- Bilo nas je oko dvadesetak na brodu. Ušli smo u luku kada su otkazale komande. Kapetan je pokušao da izađe iz luke kako ne bi udario u most, ali nije uspeo i udario je u Đigu. Mislim da je odlično reagovao i da je ovo bilo najbolje rešenje - rekao je jedan od putnika s katamarana "Novalja".

 

Piše:
Srbija Danas/Jutarnji.hr
09.01.2019. 12:17
Pogledajte više