NIKAD IM NIJE DOSTA! Nakon ubedljive Dodikove pobede, osvanuo SKANDALOZAN ČLANAK u Njujork tajmsu

08.10.2018. 14:15
Piše:
Srbija Danas
Milorad Dodik / Izvor: Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinovic/The New York Times/Printscreen
Sramota!

Američki medij Njujork tajms preneo je vest o izbornoj pobedi Milorada Dodika nazivajući ga "proruskim srpskim nacionalistom".

Ko je Milorad Dodik, srpski član Predsedništva BiH? Politikom se bavi 32 godine, A OVO o njemu NISTE ZNALI

U članku stoji da bi pobeda Milorada Dodika "snažnog, bosanskog Srbina i bliskog saveznika ruskog predsednika Putina" mogla da pogorša etničke odnose na Balkanu i da stane na put kandidaturi zemlje u Evropsku uniju.

Dodik oduvao konkurenciju na izborima!

Ovakva analiza dolazi uprkos činjenici da je za praćenje opštih izbora Centralna izborna komisija BiH je akreditovala oko 6.500 posmatrača, od kojih oko 1.500 stranih, dok su opštinske izborne komisije registrovale oko 60.000 stranačkih posmatrača. Američki mediji nemaju srama da objave ovakve analize iako time vređaju i građane Republike Srpske koji su na demokratskim izborima dali glas Miloradu Dodiku.

Milorad Dodik / Izvor: Foto: The New York Times/Printscreen

Ranije, ambasadorka SAD u BiH Morin Kormak je istakla da je Ambasada SAD poslala mnogo posmatračkih timova na biračka mesta širom BiH, da bi pomogli da izbori budu fer i pošteni.

Ona je još jednom pozvala građane BiH da izađu u što većem broju na izbore, te da prijave opštinskim izbornim komisijama ukoliko uoče neke nepravilnosti.

Na mešanja Zapada u izbore u BiH upozorio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je rekao da ima "čvrste dokaze" da se neke zapadne sile mešanju u izbore u BiH, odnosno u RS-u, te da će dokaze o tome izneti posle izbora koji će biti održani 7. oktobra.

Vučićevu izjavu komentarisao i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik koji je takođe rekao da se neke strane ambasade mešaju u izborni proces u BiH.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

- U izbore u BiH se meša Cormackova administracija i Britanska ambasada i pokušavaju na vlasti održati Šarovića i onog sklepanog Mektića - rekao je Dodik.

Iako, su na mešanje upozoravali lider Srbije i Republike Srpske, ipak je Zapadu omogućeno da bez ijednog problema isprati izborni dan i da zabeleži ukoliko naiđe na nepravilnosti.

Kako nepravilnosti nije bilo, a uzimajući sve pomenuto u obzir, kao i činjenicu da Zapadu nije uspelo da opstruira Dodika ni ne čudi članak koji je osvanuo u njihvom medijima.

"NE MOŽE NAM NIKO NIŠTA, JAČI SMO OD SUDBINE!" Dodik peva, slavlje u štabu SNSD-a! (VIDEO)

S obzirom na to da je Dodik odneo ubedljivu pobedu ništa drugo nije preostalo nego da putem medija isti Zapad napada i pokuša da uprlja pobedu koja je čista kao suza.

Podsetimo, Milorad Dodik je u trci za srpskog člana Predsedništva BiH osvojio najveći broj glasova – 54,06 odsto. Za njega je glasalo 293.622 građana. Mladen Ivanić je osvojio 42,79 odsto glasova, a za njega je glasalo 232.375 građana, pokazuju podaci Centralne izborne komisije BiH na osnovu glasova sa 85 odsto biračkih mesta.

Piše:
Srbija Danas
08.10.2018. 14:15
Pogledajte više