NOVI ZAKON: Ove kategorije vozila VIŠE NEĆE plaćati putarinu!

14.02.2019. 11:08
Piše:
Srbija Danas/Srna
Autoput / Izvor: Profimedia/ilustracija
Vozila u vlasništvu lica sa invaliditetom, koja prevoze obolele od retkih bolesti i Republičke uprave civilne zaštite oslobođena su plaćanja putarine na auto-putevima i brzim putevima u Srpskoj, potvrđeno je Srni u Vladi Republike Srpske

Odluku o oslobađanju od plaćanja putarine doneo je u sredu Nadzorni odbor preduzeća "Autoputevi Republike Srpske" čime su Uprava i Nadzorni odbor ovog javnog preduzeća realizovali obaveze koje su im date zaključkom Vlade od 12. avgusta 2018. godine.

Mnogo je bolno kad gledaš kako se čovek tvojih godina oprašta od ovog sveta tražeći pomoć: Potresna svedočenja iz makedonskog autobusa smrti (VIDEO)

Nadzorni odbor "Autoputeva" usvojio je Pravilnik o postupku i načinu ostvarivanja prava na oslobađanje plaćanja putarine kojim su obuhvaćene pomenute tri kategorije.

Vlada je obavezala Upravu i Nadzorni odbor "Autoputeva" da oslobode od plaćanja putarine vozila u vlasništvu lica sa invaliditetom sa 80 odsto i više telesnog oštećenja i lica kod kojih je utvrđeno telesno oštećenje koje ima za posledicu nesposobnost donjih ekstremiteta od najmanje 60 odsto.

MILO POSLAO MAFIJU DA LOVI KNEŽEVIĆA PO LONDONU! Odbegli bankar tvrdi da mu je ugrožena bezbednost

Zaključkom Vlade povlastice su predviđene i za udruženja i saveze organizacija lica sa invaliditetom, koji imaju status udruženja od javnog interesa u Srpskoj, te da od plaćanja putarine budu oslobođena i vozila kojim se prevoze oboleli od retkih bolesti u svrhu lečenja i vozila Republičke uprave civilne zaštite.

 

 

Piše:
Srbija Danas/Srna
14.02.2019. 11:08
Pogledajte više