Operisan Bratislav Dikić u Crnoj Gori: Rezultati generalovog stanja skrivani

03.10.2017. 20:15
Piše:
Srna
bratislav dikić / Izvor: Foto: Facebook/Специјалне јединице Србије
Doveden u životnu opasnost

Goran Petronijević, advokat Bratislava Dikića koji je optužen za pokušaj terorističkog napada na dan izbora u Crnoj Gori, 16. oktobra prošle godine, izjavio je da je njegov klijent operisan u Kliničkom centru u Podgorici i da se oseća dobro.

BRATISLAV DIKIĆ NA SUDU: Nisam kriv, optužnica je izmišljena, došao sam u Crnu Goru da obiđem Ostrog

Petronijević je dodao da su operaciju izveli lekari Kliničkog centra Crne Gore uz asistenciju lekara sa VMA iz Beograda.

Teško bolestan: Dikić na lečenju u Crnoj Gori

- General Dikić se oseća dobro, a onkološki nalazi će pokazati da li postoje kancerogene promene - rekao je Petronijević.

Petronijević podseća da su inicijalni nalazi pokazali promene sa velikim stepenom sumnje da je reč o recidivu karcinoma, zbog čega je Dikić već operisan pre godinu i po dana, prenose crnogorski mediji.

- Neko je po nečijoj naredbi krio ove rezultate od suda i odbrane i na taj način doveo u ozbiljnu opasnost život generala Dikića - ističe Petronijević.

Dikić je ranije tražio da mu se ukaže zdravstvena pomoć u Srbiji, na VMA, što je sudsko veće Suzane Mugoša odbilo, uputivši ga na lečenje u podgorički Klinički centar.

Duže vreme nakon hapšenja u oktobru prošle godine Dikić je u znak protesta za optužbe Tužilaštva štrajkovao glađu, zbog čega je svakodnevno išao kod lekara, a sredinom novembra prošle godine navodno pokušao je da izvrši samoubistvo.

Viši sud u Podgorici razdvojio je postupak protiv Bratislava Dikića zbog njegovog upućivanja na lečenje u Klinički centar Crne Gore.

Optuženi i Rusi i Crnogorci

Osim Dikića, za pokušaj terorističkog napada na dan parlamentarnih izbora 16. oktobra prošle godine optužnicom Specijalnog tužilaštva obuhvaćeni su dvojica ruskih državljana Eduard Šišmakov i Vladimir Popov, državljani Srbije Miloš Jovanović, Nemanja Ristić, Predrag Bogićević, Kristina Hristić, Branka Milić, Milan Dušić, Dragan Maksić i Srboljub Đorđević.

Optužena su i tri crnogorska državljanina-lideri Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić i Milan Knežević, kao i službeni vozač DF-a Mihailo Čađenović, dok se postupak protiv prevodioca DF-a Ananija Nikića vodi posebno.

Piše:
Srna
03.10.2017. 20:15
Pogledajte više