PREGOVORI O PRIZNANJU KRIVICE I POLIGRAF: Šta se dešava sa Sinđelićem i Dikićem u Crnoj Gori?!

05.11.2016. 22:57
Piše:
Srbija Danas/CDM
sindjelic / Izvor: Foto: Privatna arhiva
Prema pisanju crnogorskih medija jedan ukrajinski portal blizak Vojsci Ukrajine i administraciji predsednika Ukrajine Petra Porošenka, proglasio Sinđelića teroristom zbog učešća u agresiji i terorističkim akcijama na istoku Ukrajine.

Komandant udruženja "Srpski vukovi" Aleksandar Sinđelić, koji se sumnjiči da je jedan od organizatora grupe za pripremanje terorističkih napada u Crnoj Gori u vreme parlamentarnih izbora, i juče je više od pet sati boravio u Specijalnom tužilaštvu, gde je u pratnji advokata pregovarao o priznavanju krivice, kako nezvanično saznaju crnogorski mediji.

Sinđelić je, navodno, još na prvom saslušanju koje je bilo pre tri dana pristao da u zamenu za blažu kaznu prizna krivicu i specijalnom tužiocu Saši Čađenoviću detaljno opiše kako su tekle pripreme za teroristički napad, gde je i na koji način oružje nabavljeno, ko su ostali članovi kriminalne organizacije i slično.

Crna Gora / Izvor: Reuters

Ukrajinski mediji: Sinđelić je traženi terorista

Sinđelić se na tom prodržavnom ukrajinskom portalu našao među 300 najtraženijih terorista u Ukrajini, a tereti se da je kao plaćeni najamnik učestvovao u ubistvima ukrajinskih vojnika. Ukrajinski portal precizira da je reč o "traženom teroristi", da je bio najamnik u vojsci Novorusije i da je osnivač i komandant srpskog radikalnog udruženja "Srpski vukovi".

Osim Sinđelića, u pritvoru su i Bratislav Dikić, Kristina Hristić (39), Branka Milić (61) iz Novog Sada, Milan Dušić (59) zvani Paki ili Pacov i Dragan Maksić, zvani Maksa, (50) iz Beograda, Srboljub Đorđević (52) iz Grocke, Aleksandar Čurović (33), Aleksandar Aleksić (42), Nikola Đurić (34), Siniša Cetković (37), Dejan Stanojević zvani Gorila (42), Miloš Aćimović (26), Ivica Matić (36) i Perica Andrić (39), svi iz Šapca.

Dan nakon saslušanja na slobodu su pušteni Stefan Velimirović (25), Bojan Kovačević (40), njegov sinovac G.K. (17), braća Nikola (21) i Luka Đorđević (18) i Vladimir Božović (21).

Dikić tražio poligraf i suočavanje sa Sinđelićem

dikić / Izvor: Foto: Tanjug

Dikićev advokat Milan Petrović saopštio je da još uvek od specijalnog tužioca Saše Čađenovića nije dobio odgovor zašto nije pozvan kao jedan od branilaca tokom saslušavanja Siđelića.

On ističe da je presedan da se saslušanje obavlja bez prisustva advokata ostalih optuženih u ovom predmetu.

- Nejasno je zašto nisu o svemu obavestili i ostale advokate. Moj branjenik je hteo da se suoči sa Sinđelićem, kao i da ide na poligraf. Tužilaštvo je sve to odbilo. Njegovo zdravstveno stanje je sve lošije zbog čega ću u ponedeljak podneti zahtev da ga pregledaju lekari iz Srbije, koji su ga i operisali ranije - rekao je Petrović.

Piše:
Srbija Danas/CDM
05.11.2016. 22:57
Pogledajte više