Putin čestitao Ðukanoviću pobedu na izborima

17.04.2018. 15:15
Piše:
Tanjug
Vladimir Putin / Izvor: Profimedia/ilustracija
Razvoj odnosa u duhu tradicionalnog prijateljstva bio bi u skladu sa interesima naroda obeju zemalja

Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin čestitao je predsedniku vladajuće DPS, Milu Ðukanoviću, pobedu na predsedničkim izborima, istakavši da smatra da bi razvoj rusko-crnogorskih odnosa u duhu tradicionalnog prijateljstva bio u skladu sa interesima naroda obeju zemalja.

- Poštovani gospodine Ðukanoviću, čestitam vam izbor na dužnost predsednika. Smatramo da bi razvoj rusko-crnogorskih odnosa u duhu tradicionalnog prijateljstva bio u skladu sa interesima naroda obe zemlje - naveo je Putin u čestitki koju je DPS dostavio medijima.

Milo Đukanović / Izvor: Profimedia

Kandidat DPS Milo Ðukanović ostvario je ubedljivu pobedu u prvom krugu predsedničkih izbora održanim u Crnoj Gori u nedelju. Osvojio je gotovo 54 odsto glasova građana izašlih na izbore, dok je njegov protivkandidat, kojeg je podržao deo opozicije, osvojio nešto malo iznad 33 odsto glasova.

Inače, na izborima za predsednika Crne Gore, koji će naslediti odlazećeg Filipa Vujanovića, učestvovalo je sedam kandidata, od kojih je prvi put u istoriji bila i jedna žena.

 

Piše:
Tanjug
17.04.2018. 15:15
Pogledajte više