Ustaše koje su KLALE SRBE sahranjuju uz državne počasti: Hrvati imaju JEDAN CILJ, Srbija opet NA UDARU

19.09.2018. 06:05
Piše:
Srbija Danas/Informer
Protest/ilustracija / Izvor: Profimedia/ilustracija
Sramota

Neoustaški režim u Zagrebu još jednom je pokazao neskriveno divljanje prema zločincima iz vremena NDH! Ovoga puta hrvatske vlasti odlučile su da iz masovne grobnice na Tuškancu, u Zagrebu, iskopaju ostatke tu zakopanih ustaša i domobrana i ponovo ih sahrane uz najveće državne počasti!

Premda je ministar tzv. branitelja Tomislav Medved istakao da među ovim partizanskim žrtvama koje su pronađene u grobnici nema ustaških vojnika, sami očevici tvrde suprotno!

- Imate ovde ispred sebe otkopanu grobnicu, pa utvrdite o kome se radi, pronađite bilo koji predmet, imate žicu, imate čaure kojima su likvidirani na samom licu mesta, teško je utvrditi ovde o kojoj se populaciji radi - "naivno" je primetio Medved.

Jasenovac / Izvor: Profimedia

Na drugoj strani, istoričar Nikola Žutić kaže da je ekshumacija ustaških vojnika nastavak hrvatske neonacističke politike koja se sprovodi otkako je Hrvatska postala samostalna država početkom devedesetih.

- Cilj im je potpuna rehabilitacija ustaša, kao što smanjuju broj srpskih žrtava u Jasenovcu, tako je i ovo prilog rehabilitaciji NDH. Žele da kažu da to nisu bili zločinci, nego da je to bila regularna hrvatska vojska, ustaše kao partijska vojska i domobrni kao regularna vojska. To su grobovi koljača i ubicva koji su na najstrašnije načine klali Srbe i ako su oni njima heroji, to je poseban problem. Ovo nije iznenađenje, to ide linijom rehabilitacije NDH i oni će je na kraju napraviti pozitivnom, kao da to nije nikakva zločinačka država - podvlači Žutić.

 

Piše:
Srbija Danas/Informer
19.09.2018. 06:05
Pogledajte više