SKANDAL U HRVATSKOJ: Gradonačelnik Požege PREBIO novinara - udarao mu GLAVU O ZID, pa ga bacio NIZ STEPENICE

12.05.2017. 14:45
Piše:
Tanjug
hrvatska policija / Izvor: Profimedia/ilustracija
Napadnuti novinar izjavio da ga je gradonačelnik šutirao, psovao i urlao preteći da će ubiti i njega i sve ostale

Gradonačelnik grada Požege Vedran Neferović iz HDZ-a fizički je danas napao novinara Mladena Mirkovića, tako što ga je pribio uza zid i udarao mu glavu, a potom ga je udarcima nogom izgurao iz gradske većnice. 

Kako je javio lokalni portal 034 napadnuti novinar je izjavio da ga je gradonačelnik šutirao, psovao i urlao preteći da će ubiti i njega i sve ostale.

"Kako je moja sedmogodišnja kćer rasturila teoriju da su hrvatski i srpski različiti jezici!"

NISTE NI ZNALI DA SE OVOLIKO VOLI SRPSKI: Ovo su zemlje širom sveta u kojima se uveliko zna i uči ćirilica

Na ovaj događaj je reagovao požeški SDP osudivši ovaj incident koji je nazvao sramotnim.

U saopštenju predsednika županijskog odbora SDP Zdravko Ronko kaže da je šokiran, iako, kako je naveo, ne i iznenađen današnjim brutalnim napadom na novinara požeškog 034 portala Mladena Mirkovića.

- Ne znam što je u ovome redosledu današnjeg zbivanja strašnije - da se gradonačelnik Požege fizički šakama obračunava, da je jednog svog građanina brutalno zabio u zid, zabio mu glavu u zid, dok je istovremeno taj građanin i novinar, predstavnik javnosti, a sve se događa na konferenciji za medije u gradskoj većnici i to u povodu dodeljivanja nagrade najboljoj medicinskoj sestri - naveo je Ronko, preneli su hrvatski mediji.

hrvatska policija / Izvor: Profimedia

Ocenivši sve to kao sramotan incident Ronko je podsetio na čestu izreku "dobro je da ne tuku", a evo, kazao je, sada je došlo do toga, da nas i tuku.

- Osuđujemo ovaj brutalni napad i pozivam građane da dignu svoj glas protiv takvog ponašanja ne samo aktualnog gradonačelnika Požege, Vedrana Neferovića, na čije smo ponašanje uzastopno upozoravali i ranije jer oni nije jedini u tom uredu koji pribjegava nasilju najniže vrste, podsjećajući da takva praksa nije strana ni požeško-slavonskom HDZ-u - naveo je i dodao da veruje da se nada da će policijska istraga biti nepristrasna.

 - A tu bojazan iskazujem zbog njihovih znanih performansa - naveo je Ronko.

 

Piše:
Tanjug
12.05.2017. 14:45
Pogledajte više