SKANDAL u slikovnici: Kad vidite kakve GROZOTE čitaju deci u vrtiću, PREVRNUĆE VAM SE ŽELUDAC (FOTO)

18.11.2017. 22:13
Piše:
Srbija Danas
bajka / Izvor: Foto: Srbija Danas
Roditelji zgorženi pričom koju su pročitali

Sva deca vole da im se čitaju bajke. Roditelji, bake, deke, tetke, starija braća ili sestre im ih čitaju i na taj način deca dobijaju neku sliku o životu koji je pred njima. 

Deca žele da veruju u lepe stvari dok su mala, i smatraju da se sve završava srećnim krajem. U većini priča na kraju piše - "I živeli su srećno do kraja života".

Glavna tema bajki je dugačija. One imaju drugu svrhu, da nauče decu od malih nogu da postoje dobro i zlo, ali i kako da ih razlikuju. 

Međutim, društvenim mrežama ovih dana kruži snimak slikovnice koja je namenjena predškolcima u vrtićima u Crnoj Gori.  se pojavila jedna bajka koja daje deci potpuno "pogrešnu" sliku o ljubavi. Na neki način ih upućuje u to da je incest normalna stvar. Da dobro ste pročitali, govori im o incestu.

Bajka / Izvor: Srbija Danas

U bajci piše sledeće: 

"Dani su prolazili, a kralj se pitao kako će pronaći kraljicu lepšu od njegove žene. Jednog dana, gledajući svoju ćerku shvatio je da je ona već postala žena i da je lepša od svoje majke. Ne želeći da prekrši obećanje dato ženi, kralj je rekao ženi: Kćeri moja, moram ispuniti obećanje koje sam dao tvojoj majci. Ti si jedina žena koja je lepša od nje. Moram te oženiti."

Mi smo ostali šokirani ovakvom pričom i ko bi uopšte ovako nešto mogao da čita svojoj deci?! Kako su uopšte dozvolili da nešto ovako ugleda svetlost dana?! I zbog čega neko nije urgirao pi pitanju ove priče?

Piše:
Srbija Danas
18.11.2017. 22:13
Pogledajte više