SKANDAL U VUKOVARU: Na obeležavanje Dana sećanja na žrtve Kolinda došla u USTAŠKIM ČIZMAMA! (FOTO)

18.11.2017. 12:46
Piše:
Srbija Danas/Novosti
Foto: Profimedia / Izvor: Profimedia
Od svega prave spektakl

Obeležavanje 26. godišnjice stradanja Vukovara u takozvanom "Domovinskom ratu", danas je u toku u Hrvatskoj, kao i Dan sećanja na žrtve Vukovara 1991. godine. Među brojnim okupljenim našao se državni vrh Hrvatske, a posebnu pažnju privukla je predsednica Kolinda Grabar-Kitarović, koja je došla u "zengama", čizmama ustaša.

KOMEDIJA! Bakir Izetbegović: Kosovo nije država, Srpska može da se otcepi od BiH! (VIDEO)

Mrzitelji Srba, Hasanbegović i Esihova ponovo raspaljuju ŠOVINIZAM: Opet udarili na HEROJA

Na opasku novinara kako je u Vukovar došla obučena u vukovarske žute Borovske čizme, takozvane "zenge" koje su 1991. nosili hrvatski branitelji Vukovara, Kolinda je rekla da time "želi da poruči kako su Vukovaru potrebna radna mesta i za bolju budućnost".

Grabar-Kitarović izjavila je komentarišući odnose Hrvatske i Srbije da je potreban razgovor u cilju rešavanja otvorenih pitanja između dve države, posebno pitanja nestalih osoba, koje je potrebno što pre rešiti.

Ona je, govoreći o izgradnji međudržavnih odnosa Hrvatske i Srbije kazala da su već učinjeni neki koraci, prenosi Hina.

- Već su učinjeni neki koraci, i već sam nekoliko puta kazala kako će puno vode proteći Dunavom pre nego Hrvatska i Srbija mogu govoriti da su prijateljske države, ali to ne znači da ne možemo razgovarati - rekla je Grabar Kitarović na obeležavanju Dana sećanja u Vukovaru.

I dok Hrvati prave od svega spektakl, Srbi zaboravljaju svoje žrtve. Čini se ko da je postalo sramota naglas reći da su i Srbi stradali u ratu, dok su scene koje viđamo u Hrvatskoj, gde se veliča ustaštvo, prilično obeshrabrujuće.

 

Piše:
Srbija Danas/Novosti
18.11.2017. 12:46
Pogledajte više