Snio Milo što mu milo: Ðukanović uveren da na izborima ima podršku srpske zajednice?!

13.04.2018. 09:09
Piše:
Tanjug
Milo Đukanović / Izvor: Profimedia
Današnja Srbija primila fakturu za poraz koji je ranije pretrpela na KiM

Milo Ðukanović, lider i kandidat DPS-a na predsedničkim izborima u Crnoj Gori, ocenio je da su odnosi Beograda i Podgorice znatno unapređeni i da će najveći deo srpske zajednice podržati njegovu kandidaturu.

- Napredak se poklopio sa vremenom nove vlasti u Beogradu. To je zato što se Srbija prvi put tokom poslednje tri decenije posvetila svom razvoju i integraciji u Evropu. To je doprinelo boljoj saradnji sa svima u regionu - rekao je Ðukanović.

Nekadašnji premijer navodi da se Crna Gora prilikom priznavanja Kosova nije vodila željom da "susedu i prijatelju" učini štetu.

- Srbija je rat na Kosovu izgubila pogrešnom politikom u prošlosti i nepromišljenim sukobom sa Nato 1999. godine. I opet, prema našem mišljenju, ta realnost je nepromenljiva. Svi koji danas Srbiji obećavaju da su u međuvremenu ojačali toliko da su u stanju da tu, za Srbiju nepovoljnu realnost promene, samo troše vreme građanima Srbije. Današnja Srbija ne odlučuje o Kosovu. Ona je samo primila fakturu za poraz koji je pretrpela ranije - rekao je Ðukanović.

Crna Gora, nezavisnost / Izvor: Profimedia

Upitan za položaj Srba, kojih je u Crnoj Gori oko 30 odsto, ali ih nema u organima državne uprave, Ðukanović kaže da politika prema njima nije drugačija od politike prema drugim narodima koji u njoj žive.

Ðukanović veruje da DPS-u poverenje daje najveći deo srpske zajednice u Crnoj Gori.

 

Piše:
Tanjug
13.04.2018. 09:09
Pogledajte više