Srećko "Ateks" vodi državu, Milo obezbeđuje 3.000 evra "da se ne radi ništa": Snimak koji pokazuje svu crnogorsku "ELITU" (VIDEO)

03.07.2019. 14:01
Piše:
Srbija Danas/In4s
Crna Gora / Izvor: Foto: Profimedia
U snimku se pominje i ”nezavisni analitičar” Genadij Sisojev koji očigledno učestvuje u nekom ”dilu” od 20000 evra sa crnogorskim režimom, a koji je obezbedio Srećko Ateks Radonjić.

Zluradi bi rekli da se radi o apanaži kojom hrani svoju ”objektivnost” poslednjih par decenija. Formalni vlasnik lanca butika u ulici Džordža Vašingtona, Srećko Radonjić, nekadašnji šef prodavnice ”Ateks” u Podgorici, je jedan od glavnih aktera snimka. Radonjić se u ”tranzicionom periodu” pojavljuje kao modni guru neokomunističke, malograđanske ”elite” na čelu sa Đukanovićem, Roćenom, Gvozdenovićem…

I sama činjenica da je šef male socijalističke prodavnice naprasno postao vodeći režimski ”stilista” je najsočniji indikator o vrednosnom, kulturološkom ponoru u kom se nalazi društvo. U poslednje vreme, nakon što je i on postao jedan od ”tranzicionih pobednika”, Srećko Radonjić postaje poznat po grotesknim izlivima ”patriotizma” tako što na lutke u izlozima butika oblači u zastave Montenegra, a na ulazima kači zastave zločinačkog NATO saveza. Da ne bi ni po jednom kriterijumu ostao izdvojen u odnosu na društvo kom pripada, Radonjić se takođe sumnjiči da je umešan i u višemilionske pronevere.

ULAZI U TRKU Kolinda se kandiduje za drugi mandat, i postoje DVA RAZLOGA zašto to još NIJE OBJAVILA

ULAZI U TRKU Kolinda se kandiduje za drugi mandat, i postoje DVA RAZLOGA zašto to još NIJE OBJAVILA

TEŠKE OPTUŽBE GRUEVSKOG NA RAČUN AKTUELNOG PREMIJERA: Zaev dostavljao prisluškivane razgovore Bugarskoj?!

TEŠKE OPTUŽBE GRUEVSKOG NA RAČUN AKTUELNOG PREMIJERA: Zaev dostavljao prisluškivane razgovore Bugarskoj?!

BRITANSKI VOJNICI DIVLJAJU U HRVATSKOJ! Pijani bežali neplativši RAČUN, uništili kafić aparatom za gašenje! Meštani u STRAHU

BRITANSKI VOJNICI DIVLJAJU U HRVATSKOJ! Pijani bežali neplativši RAČUN, uništili kafić aparatom za gašenje! Meštani u STRAHU

Da je koren Radonjićevog ”patriotizma” isti kao njegovih saboraca, govori i snimak. Naime, iz bliskosti sa Roćenom, Đukanovićem i ostalima, on je ne samo stvorio svoje malo ”butikaško carstvo”, već ide dotle da se uključuje u kadrovsku politiku Vlade, rešava odnose među zaraćenim, koruptivnim klanovima…U ovom snimku, Roćen i Radonjić se ”obračunavaju” sa ambicijama, sad već pokojnog, Dragoljuba Draga Rašovića, bivšeg predsednika opštinskog komiteta Saveza komunista Podgorice. Rašović je u jednom periodu života bio predsednik UO NVO ”Sveti Petar Cetinjski”, koji se pojavljuje kao preteča u delovanju NVO CPC.

U skladu sa ”bićem” NVO CPC, nije iznenađenje da su upravo komunisti oslonac i nosioci njenog rada. Tačnije, bilo bi čudno da je drugačije. Radonjić i Roćen razmatraju, odnosno kritikuju nameru Rašovića da bude direktor Agencije za osiguranje depozita, koji misli da mu se na putu ”isprečio” Ljubiša Krgović, tadašnji guverner CBCG. Rašović se, između ostalog i zbog toga, žali na uticaj ”mojkovačkog klana”. S tim u vezi, posebno interesantan detalj je panegirik Srećka Radonjića na račun vođa ”mojkovačkog klana”, Duška Markovića i Veselina Veljovića. Iako je, kako u jednom trenutku Radonjić kaže da je Đukanović obećao Rašoviću tu agenciju, ispostavlja se od toga nema ništa, jer se Krgović usprotivio zaključcima Vlade.

Na to Roćen komentariše da on ”ne zna šta Drago hoće”, jer mu je Milo namestio posao sa platom od 3000 evra mesečno, a da ”ne radi ništa”. U tom smislu, Roćen kaže da ga doživljavaju ”zbrinutim”, te da ovaj boluje od ”sindroma” Rada Brajovića.

U snimku se pominje i ”nezavisni analitičar” Genadij Sisojev koji očigledno učestvuje u nekom ”dilu” od 20000 evra sa crnogorskim režimom, a koji je obezbedio Srećko Ateks Radonjić. Zluradi bi rekli da se radi o apanaži kojom hrani svoju ”objektivnost” poslednjih par decenija.

BONUS VIDEO: Kako je jedan SRBIN pre 75 godina pomogao u SPASAVANJU CELE EVROPE 

Zdravko Kuzmanović / Izvor: Foto: Instagram printscreen/kuzmanovic22
Piše:
Srbija Danas/In4s
03.07.2019. 14:01
Pogledajte više