Stepinac kompas svom narodu?! Neviđena bruka Hrvata: Kolinda na promociji knjige o USTAŠKOM VIKARU (FOTO)

23.01.2019. 15:39
Piše:
Srbija Danas/
Kolinda Grabar Kitarović / Izvor: Foto: Tanjug/Hina
Hrvatska predsednica Kolinda Grabara Kitarović prisustvovala je promociji knjige koja veliča ustaškog vikara Alojzija Stepinca koji je podržavao zločinačku NDH!

Knjiga mostarsko-duvanjskog biskupa Ratka Perića "Nada koja ne postiđuje" objavljena je povodom 120. godišnjice rođenja i 20 godina od beatifikacije kontroverznog hrvatskog kardinala Stepinca. Promocija je bila sinoć u Nadbiskupskom pastoralnom institutu u Zagrebu u prisustvu hrvatske predsednice.

Mediji prenose da su o knjizi govorili zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, predsednik Hrvatske biskupske konferencije i zadarski nadbiskup Želimir Puljić, zatim istoričar Jure Krišto i na kraju autor Perić.

Navodi se da su pored predsednice Hrvatske među prisutnima u prepunoj dvorani Nadbiskupskog pastoralnog instituta bili i kardinal (vrhbosanski) Vinko Puljić i brojni biskupi i drugi uglednici.

Kolinda Grabar Kitarović / Izvor: Foto: Tanjug/Hina

Kardinal Bozanić je izjavio da "blaženi Alojzije Stepinac privlači sve više ljudi u svetu".

- On je među nama kao Božja prisutnost. Blaženi Alojzije Stepinac pruža svom narodu kompas da bi znao da se orijentiše - naveo je Bozanić.

Povodom ovog događaja oglasio se srpski ministar Aleksandar Vulin koji je rekao da želi da veruje da divljenju vikaru ustaške vojske neznanje, a ne namera.

Ustaška knjiga o Jasenovcu objavljena sa BLAGOSLOVOM Katoličke crkve

- Kome je Jasenovac radni logor, tome je vikar ustaške vojske svetac. Pozivam Kitarović da pogleda izložbu Dijanina deca o Dijani Budisavljević i srpskoj deci koju je spasavala iz ustaških logora - rekao je Vulin i dodao da će možda drugačije misliti o Stepincu kad bude videla kako je nadbiskup pokrštavao preteklu srpsku decu iz Jasenovca i Gradiške i nije ih pitao ko ih je odveo u logore, a ni gde su im roditelji.

 

Piše:
Srbija Danas/
23.01.2019. 15:39
Pogledajte više