Srpski turisti u Hrvatskoj na plaži preživeli pakao! Dečak (14) i njegov otac HITNO prebačeni u bolnicu

29.06.2017. 16:26
Piše:
Srbija Danas/Jutarnji.hr
Plaža u CG / Izvor: Profimedia/ilustracija
Nevreme pogodilo celo područje

Zbog jakog jugozapadnog vetra koji je duvao u celoj Istri, kao nastavak nevremena koje je pogodilo celo područje, u Puli se gotovo utopio muškarac.

Horor na Jadranskom moru: "Zaronio sam, a tamo je bila njegova glava, otac mu je držao telo"

Haos u Budvi: Turisti doživeli jezivu stvar kod Starog grada, policija morala da reaguje

Navodno je reč o četrdesetogodišnjaku iz Srbije, koji se našao u moru na pulskom kupalištu Lungomare zajedno sa sinom. Naime, kako kaže očevidac, juče se u prepodnevnim satima, nalazio zajedno sa brojnim turistima i šetačima na pulskom kupalištu, kad su im strani turisti vikali da pozovu hitnu pomoć i policiju jer se u moru nalaze muškarac i dečak, koji zbog velikih valova, nisu mogli da izađu na obalu i da se spasu.

Spasilački tim traga za potonulima / Izvor: Profimedia

Očevici su ih uputili da plivaju do obližnje uvale, što su na kraju i učinili, ali samo je dečak uspeo da izađe iz mora dok je muškarac ostao u moru, a zbog jakih talasa se nagutao vode, pa je najverovatnije upravo zbog toga izgubio svest.

Spasioci su krenuli u spašavanje, i izvukli su muškarca. Hitna medicinska pomoć stigla je u roku od 12 minuta, pa su počeli sa oživljavanjem nesrećnog četrdesetogodišnjaka, kog su prevezli, zajedno sa dečakom u pulsku Opštu bolnicu.

Kako nam kažu iz OB Pula, dečakovo stanje je stabino ali je još uvek na posmatranju, dok se muškarac bori za život.

Piše:
Srbija Danas/Jutarnji.hr
29.06.2017. 16:26
Pogledajte više