Tanja i Mladen nakon medijskih navoda: Nismo napali matičarku!

09.10.2017. 19:20
Piše:
Srbija Danas
Venčanje / Izvor: Profimedia/ilustracija
Ovo je prava istina

Iako su postojali medijski navodi i vesti o nesvakidašnjem incidentu u Opštini Kiseljak kako je radnica prijavila da su je mladenci napali samo zbog toga što je Bošnjakinja, takve tvrdnje ipak nisu bile istinite, navode nam mladenci Tanja i Mladen Mitrović.

Uključio je skajp, predstavio se kao žensko i naterao ljude da se skinu. Tražio im je i nešto BAŠ BRUTALNO

Sutra je Sveti mučenik Kalistrat: Veruje se da štiti od NESREĆE i TEŠKIH BOLESTI, a evo i zašto

Kako su rekli, nisu napali matičarku i ničija nacionalnost im nije bila problem.

- Matičarku Zijadi Fejzić nismo napali, ne samo zato što što moj suprug uopće nije bio u prostoriji, nego zato što u jednominutnom razgovoru nije bilo ni jedne ružne riječi, prijetnje, povišenog tona niti „napada“. Matičarka Zijada Fejzić je zaprimila moj usmeni zahtjev i rekla postpupiti prema njemu. To je početak i kraj naše komunikacije. Ničija nacionalnost nam nikada nije bila problem. Naši kumovi nisu naše nacionalnosti kao i mnogobrojni uzvanici na svadbi, pa ne vidimo razlog zašto bi nam bila problematična nacionalnost matičarke Fejzić, za koju uostalom i ne znamo koje je nacionalnosti. Nikome nikad nismo rekli da je „balinkura“, niti koristimo tu riječ za bilo koga.

"Matičarki nije pozlilo"

Nismo je koristili ni u periodu traženja izmjene imena matičarke naprvom svečanom Vjenčanom listu koji se dobiva od općine na sam dan vjenčanja. Matičarka Fejzić je nakon zaprimljenog zahtjeva uredno nastavila raditi svoj posao, i nikakva hitna pomoć se taj dan nije pojavljivala u matičnom uredu, niti joj je pozlilo. Za one čitatelje koje zanima istina, moj suprug i ja živimo u Sarajevu. Općinsko vjenčanje smo htjeli obaviti u Kiseljaku u svadbenom salonu Shamballa, kako bi nas vjenčala zajednička prijateljica Gabrijela Lukić , također matičarka u Kiseljaku, s kojom smo željeli imati i fotografije. Iz tog razloga smo tražili da njeno ime bude naprvom svečanom Vjenčanom listu - navodi ovaj bračni par.

Venčanje / Izvor: Profimedia/ilustracija

Ovaj par dodaje kako im nije jasno zašto se gospođa Fejzić odlučila na ovakvo postupanje: "Iz kojeg razloga je Zijada Fejzić odlučila lagati policiju, medije i javnost nije nam poznato, samo nam je žao da prve dane braka započinjemo u policijskim postajama dajući izjave i pišući demanti".

 

Piše:
Srbija Danas
09.10.2017. 19:20
Pogledajte više