TEROR CRNOGORSKE DRŽAVE: Uhapšen lider Demokratskog fronta Nebojša Medojević

30.11.2018. 06:45
Piše:
Srbija Danas/Vijesti
Nebojša Medojević / Izvor: Foto:YoutubePrintscreen/Pokret za Promjene
Predsednik opozicionog Pokreta za promjene i jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević uhapšen je po nalogu Višeg suda u Podgorici u predmetu povodom tvrdnji o primanju i davanju mita, saopštio je MUP Crne Gore.




Viši sud u Podgorici odredio je Medojević pritvor u trajanju do dva meseca jer je odbio da svedoči u predmetu formiranom u Specijalnom državnom tužilaštvu zbog javno izgovorenih tvrdnji da navodno zna da bivšem gradonačelniku Podgorice neće biti određen pritvor iz razloga što je Glavni specijalni tužzilac primio mito u iznosu od 100.000 evra, navodi se u saopštenju dostavljenom Tanjugu.

Medojević je uhapšen nedugo nakon što je u Skupštini Crne Gore usvojena Rezolucija kojom su odluke Podgoričke skupštine iz 1918. proglašene ništavnim.

CRNOGORCI NE ODUSTAJU: Izneli SKANDALOZNE TRANSPARENTE o Amfilohiju i Bećkoviću! (VIDEO)

Jedan od lidera DF, Andrija Mandić je večeras na presu ispred Skupštine Crne Gore održanom nakon hapšenja Medojevića kazao da je "Crna Gora na ivici građanskog rata".

Pored Skupštine se trenutno nalaze dvije policijske marice i dva policijska vozila. Poslanik DF Slaven Radunović rekao je ranije da je Medojević u spuškom zatvoru.

Poslanik DF Slaven Radunović rekao je da je Medojević u spuškom zatvoru: "Jake policijske snage su bile ispred Skupštine, čekale su, nismo znali koga, ali smo znali da se nešto dešava. On je ušao sa mnom u automobil i krenuli smo ka kući i na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog smo presretnuti maricom i Nebojša je uhapšen. Rečeno je da imaju nekakav nalog, ne znamo o čemu se radi. On je sad unutra, čekamo neke informacije da nam daju. Sumnjamo da se isto sprema i Milanu Kneževiću, zato je on ovog momenta još u Skupštini. Svedoci ste represije nad Demokratskim frontom i sramotne sačekuše policije dok se završi skupštinsko zasedanje", poručio je Radunović ispred zatvora u Spužu preko videa na Fejsbuku, pišu "Vijesti".

Medojević je pre hapšenja na Tviteru napisao: "I večeras policija i ANB me čekaju ispred Skupštine. I dva kombija Interventne ispred."

Piše:
Srbija Danas/Vijesti
30.11.2018. 06:45
Pogledajte više