Za Dodika nema sumnje: Džaferović i Komšić će uneti svoju ratnu politiku

14.10.2018. 07:05
Piše:
Srbija Danas/Kurir
Milorad Dodik / Izvor: Profimedia
Napeto nakon izbora u BiH

Milorad Dodik, novoizabrani član Predsedništva BiH, tvrdi da će Šefik Džaferović i Željko Komšić, predstavnici bošnjačkog i hrvatskog naroda, uneti “svoje ratne politike” u tu instituciju.

Dodik otvorio dušu: Kada NJEGA budem video, znaću da je gledao ODSECANJE GLAVA SRBIMA i nije to sprečio!

- Jasno je da oni unose svoje ratne politike, a pogotovo Komšić, koji smatra da je njegov pogled na BiH jedini moguć. Naravno da nije. Ustavna pozicija BiH su dva entiteta i tri konstitutivna naroda, i to bi trebalo jasno da bude ispoljeno i vidljivo u ovoj zemlji. Predstavljajući srpski narod i RS i moj stav će biti vrlo jasan o svim pitanjima koja budu na dnevnom redu. RS je primarna u mojoj političkoj agendi i ništa drugo. Ukoliko bude moguć dogovor, Predsedništvo BiH će funkcionisati, a ukoliko ne bude - šta da radimo - rekao je Dodik.

Željko Komšić / Izvor: Profimedia

Ocenio je da je ratna prošlost dva člana Predsedništva BiH “otežavajuća priča” i da su te stvari odavno morale biti rešene i odgovorni procesuirani. Podsetio je da je Džaferović u ratu bio načelnik Centra bezbednosti Zenica, koja je bila i zona Sakiba Mahmuljina, gde je delovao ozloglašeni odred “El Mudžahid”, koji je odsecanjem glava pobio na desetine  Srba.

BALKAN BURE BARUTA! Amerikanci NAORUŽAVAJU Hrvate borbenim helikopterima - Srbija IMA ODGOVOR NA TO! (VIDEO)

- Definitivno je Džaferović imao odgovornost, a postoje dokazi i izjave pojedinaca da su neposredno pored njega ubijali Srbe i da nije reagovao - rekao je on i izneo sumnje da je upravo Džaferović sklonio obimnu dokumentaciju.

 

Piše:
Srbija Danas/Kurir
14.10.2018. 07:05
Pogledajte više