Zaev sutra na Kosovu i Metohiji: Oči u oči sa Tačijem i Haradinajem, Srbija PAŽLJIVO prati rezultate posete

11.12.2017. 17:21
Piše:
Tanjug
Zoran Zaev / Izvor: Profimedia/ilustracija
Tek posle završetka razgovora će se znati naredni korak naših zvaničnika

 Makedonski premijer Zoran Zaev boraviće, kako je ranije najavljeno, sutra u Prištini, a premijer tzv. države Kosovo, Ramuš Haradinaj očekuje da ta poseta "produbi" odnose sa Skopljem.

Kreće stvaranje VELIKE ALBANIJE? Albanski postaje drugi ZVANIČNI jezik u Makedoniji, počinje realizacija TIRANSKE PLATFORME

Skandalozna poruka Tirane: "VELIKA ALBANIJA" od Nove godine

Haradinaj, kako je prenela RTK2, posetu Zaeva Prištini, prvu od preuzimanja premijerske dužnosti, tumači "kao znak dobre volje za dalji razvoj odnosa".

Edi Rama / Izvor: Profimedia

Kako je ranije najavljeno u makedonskoj delegaciji, osim Zaeva, biće i ministri ekonomije Krešnik Bekteši, transporta i veza Goran Sugareski, kulture Robert Alađozovski i dijaspore Edmond Ademi.

Nešto ranije ovim povodom se oglasio i Milovan Drecun, predsednik Odbora za Kosovo, koji je rekao da Srbija ne može nikom da određuje sa kim će se sastajati, ali će pomno pratiti kakvi će biti zaključci i rezultati ove posete.

- Od makedonskog rukovodstva očekujemo oprezno ponašanje zbog osetljivosti pitanja lažne države Kosovo i jednostrano proglašene nezavisnosti koju Srbija ne priznaje- rekao je on.

- Nadamo se da prilikom posete neće biti sklopljeni nikakvi dogovori ili poslovi koji bi išli na štetu Srbiji. Treba sačekati i videti o čemu će tokom ovih susreta biti reči, pa u skladu s tim preduzimati dalje korake - ističe Drecun.

 

Piše:
Tanjug
11.12.2017. 17:21
Pogledajte više