ASAD SPREMA NOVU OFANZIVU! Teroristi šalju seoske starešine u pregovore!

06.12.2016. 20:43
Piše:
Srbija Danas
sirijska vojska / Izvor: Profimedia
Džihadistima preostaje ili da se predaju ili da nastave borbu!

Nedeljama, Sirijska arapska vojska (SAA) je gomilala svoje snage na istoku sirijske regije Gota, slanjem pojačanja kroz nekoliko talasa u tu oblast oko autoputa Harast dok se pripremaju da pokrenu svoju najveću ofanzivu u ruralnom delu provincije Damask.

ZMIJSKA PRESVLAKA TERORISTA! Slobodno ulaze u Siriju uz tursko AMINOVANJE!

sirijska vojska / Izvor: Profimedia

Na čelu sa 105. brigadom Republikanske garde i Palestinske oslobodilačke vojske (palestinsko krilo SAA), Sirijska arapska vojska je opkolila autoput Harast koji prolazi kroz ključne gradove istočne Gote, Douma i Harast, ostavljajući islamističkim pobunjenicima iz Džaiš al-Islama (Vojska islama) dva izbora: da se predaju ili nastave borbu.

Džaiš al Islam / Izvor: Profimedia

Džaiš Al Islam je u više navrata pokušao da ublaži pritisak na njihovo primarno uporište u istočnoj Goti, Douma, pokretanjem nekoliko napada; Međutim, njihove kratkotrajne ofanzive nisu uspele da povrate teritoriju i zaustave napredovanje sirijske armije.

 Uz dodatni pritisak civilnog stanovništva Doume, Džaiš Al Islam je poslao seoske starešine da pregovaraju sa sirijskom vladom kako bi se radilo na eventualnom sporazumu o pomirenju kojim bi se prekinula neprijateljstva.

ZAPAD ŠTITI TERORISTE: Pariz i London očigledno brkaju lončiće oko situacije u Alepu

Sirijska vojska / Izvor: Profimedia/ilustracija

Do sada, ovi razgovori između vlade i seoskih starešina nisu bili uspešni, u velikoj meri zbog nespremnosti Džaiš al-Islama da napusti područje. U narednim nedeljama, Sirijska arapska vojska bi trebalo da započne ofanzivu kako bi ponovo povratila autoput Harast i otklonila islamističko prisustvo u istočnoj Goti.

Vesti iz Sirije i Iraka možete pročitati OVDE.

Piše:
Srbija Danas
06.12.2016. 20:43
Pogledajte više