Dogovoren prekid vatre u južnom Damasku: Sirijska vojska i IS NEĆE PUCATI 24 sata?! (MAPA/VIDEO)

19.05.2018. 16:56
Piše:
Srbija Danas/South Front
sirijska vojska / Izvor: Profimedia
Šta se to sprema?

Dana 19. maja, Sirijska arapska armija (SAA) i opkoljeni borci IS južno od Damaska postigli su sporazum o prekidu vatre od 24 sata, tvrdi ruska TV mreža RT.

RT je potvrdio da će prekid vatre biti praćen sporazumom o evakuaciji koji će omogućiti da se više od 1.700 boraca IS i njihovih porodica premesti u nepoznatu oblast.

PAKLENI PLAN saudijske koalicije: Sprema se nova ofanziva na Hute, glavni cilj je luka na zapadu Jemena (MAPA)

Damask / Izvor: Foto: Printscreen/syria.liveuamap.com

Izvor Četvrte divizije SAA potvrdio je za "South Front" da je u južnom Damasku postignut privremeni prekid vatre. Međutim, izvor je naglasio da se za sada ne raspravlja o sporazumu o evakuaciji.

Nekoliko minuta posle tvrdnji RT, Sirijska arapska novinska agencija (SANA) odbacila je bilo kakav sporazum između SAA i boraca IS u južnom Damasku. Međutim, novinska agencija nije komentarisala privremeni prekid vatre.

Ankara doliva ulje na vatru: Asadu nije mesto u SLOBODNOJ i demokratskoj Siriji!  

Lokalni posmatrači smatraju da je privremeni prekid vatre bio dogovoren kao deo ograničenog sporazuma za razmenu zatvorenika ili tela boraca koji su ubijeni tokom nedavnih sukoba. SAA može takođe dozvoliti da se civili, uključujući i porodice boraca IS, izvuku iz južnog Damaska.

Vesti iz Damaska možete pročitati OVDE.

Ostale vesti iz Sirije, Iraka i Jemena pogledajte OVDE.

 

Piše:
Srbija Danas/South Front
19.05.2018. 16:56
Pogledajte više