JASNO JE KAO DAN: Još jedan dokaz ko pomaže Islamsku državu u Siriji i Iraku

25.06.2018. 15:50
Piše:
Srbija Danas/AMN
Islamska država / Izvor: SD/ilustracija
Opet spašavaju koljače

Koalicija predvođena SAD je prema navodima, prebacila dvojicu viših komandanata Islamske države iz jednog malenog sela u severoistočnoj Siriji blizu iračke granice u koordinaciji sa svojim kurdskim saveznicima koji kontrolišu područje.

Prema lokalnim izvorima, dva helikoptera američke koalicije sletela su u selo Tvimin kako bi transportovali dvojicu viših komandanata terorističke grupe Islamska država do američke baze u gradu Al-Šadah.

Islamska država / Izvor: Profimedia

Izvori su javili da je ova operacija sprovedena u potpunoj koordinaciji sa Sirijskim demokratskim snagama jer nisu prijavljeni nikakvi sukobi.

Stanovnici Idliba upozoravaju: Rusi, PAZITE se, teroristi vam spremaju OVO! ZAVERA!

Američka vojska / Izvor: Profimedia

U međuvremenu, američke vazdušne snage u istočnoj Siriji do sada su masakrirale stotine nedužnih civila - uglavnom žena i dece - u izgovoru borbe protiv IS-a. Ovog meseca, do 68 civila je ubijeno i povređeno u nekoliko američkih bombardovanja sela i gradova u istočnoj Siriji.

Sirijska arapska novinska agencija (SANA) izjavila je da evakuacija terorista potiče iz očigledne podrške SAD grupi koja ima za cilj produžavanje rata u Siriji.

Vesti iz Sirije, Iraka i Jemena pogledajte OVDE.

 

Piše:
Srbija Danas/AMN
25.06.2018. 15:50
Pogledajte više