KINA ŠALJE VOJSKU U SIRIJU! U Idlib stiže pojačanje Asadovoj vojsci, SVE JE SPREMNO, čeka se ZELENO SVETLO

03.08.2018. 10:29
Piše:
Srbija Danas/ AMN
Kineska vojska / Izvor: Foto: Twitter/ Printscreen/ Michael @Michael77543635
Promena na pomolu...

Kina će navodno pomoći Sirijskoj arapskoj vojsci (SSP) u njihovoj predstojećoj borbi na jugozapadu Idlib-a, rekao je ambasador Kine u Siriji Ki Kianjin za Al-Vatan.

Prema navodima Al-Vatana, Kianjin je rekao da je kineska vojska spremna da "nekako" učestvuje u predstojećoj ofanzivi Idlib-a, pogotovo zbog velikog prisustva boraca Ujgura u blizini Jisr Al-Shughour.

- Kineska vojska je ima imperativnu ulogu u zaštiti suvereniteta, sigurnosti i stabilnosti Kine. Istovremeno, Kina (Kina) želi da učestvuje u mirovnim operacijama  - rekao je Kianjin za Al-Vatan.

Na pitanje o trenutnom odnosu između sirijskih i kineskih vojnih snaga, Kianjin je odgovorio: "Sirija i Kina vode saradnju u borbi protiv terorizma".

- Takođe znamo da borba protiv terorizma i borbe protiv terorizma u Siriji nije samo za dobrobit sirijskog naroda, već i za kineski narod i za sve ljude na svetu -  nastavio je on.

- Postoji dobra saradnja između naše dve vojske u borbi protiv terorizma, uključujući i teroriste koji dolaze iz Kine -  dodao je ambasador.

Trenutno, kineska vojska nema snage u Siriji, ali periodično šalju savetnike da se sastanu sa Damaskom.

Dešavanja u Siriji, Iraku i Jemenu možete pratiti OVDE

 

 

Piše:
Srbija Danas/ AMN
03.08.2018. 10:29
Pogledajte više