KURDSKI KONVOJI HRLE U MANBIDŽ: Teške odluke pred komandom SDF, ispred njih je TURSKA SILA, iza njih TERORISTI (VIDEO)

25.12.2018. 08:25
Piše:
Srbija Danas
Sirija / Izvor: Profimedia/ilustracija
Komanda kurdskih Sirijskih demokratskih snaga (SDF) poslala je velika pojačanja na front u Manbidžu, javlja Al-Masdar.

Ova pojačanja stižu na sever Sirije posle velikog grupisanja turskih snaga i njihovih “pobunjeničkih” saveznika u okolini ovog grada u provinciji Alepo.

Sada i zvanično: Stavljen potpis na povlačenje, više nema nazad!

Snage SDF-a su pretrpele veliki udarac po objavi da se američke trupe povlače iz Sirije. Pored udara na njihov moral, na koji se žalila komanda SDF-a, još veći udarac će biti osetno manja podrška u naoružanju i opremi, i to pred najavljenu tursku ofanzivu koja može biti katastrofalna za Kurde.

Do sada su Sirijske demokratske snage imale uspeha, pogotovo u borbi protiv Islamske države, naravno uz presudnu vazdušnu podršku Amerike i Zapada. Njihovi snovi su bili srušeni vestima o američkom povlačenju, i sada imaju nekoliko opcija.

Prva opcija je da se okrenu Damasku i Rusiji, i da na neko vreme zaborave snove o nezavisnosti u zamenu za zaštitu i neki vid ograničene autonomije od Damaska posle rata.

SDF / Izvor: Profimedia/ilustracija

Druga opcija je da nastave da traže saveznike na Zapadu poput Francuske koja je već najavila da će stati uz njih ili regionalnih prozapadnih zalivskih kraljevina.

SDF / Izvor: Profimedia/ilustracija

Treća opcija je da nastave borbu "sami", i da gotovo sigurno izgube u ratu sa brojčano i tehnički nadmoćnom Turskom.

Videćemo i kako će se u novonastaloj situaciji poneti osakaćene i razbijene grupe Islamske države, koje će zasigurno pokušati da iskoriste povlačenje Amerike i najavljenu tursku ofanzivu za svoje ciljeve.

Dešavanja u Siriji, Iraku i Jemenu možete pratiti OVDE

BONUS VIDEO: UBICA "APAČA" I MOĆNI RAKETNI BACAČ Evo šta sve može oružje koje PUTIN PREPORUČUJE SRBIJI

 

Piše:
Srbija Danas
25.12.2018. 08:25
Pogledajte više