Majka svih bitaka samo što nije POČELA: Do sada neviđena vojna sila JURI prema istočnom Damasku

03.01.2018. 20:07
Piše:
Srbija Danas
sirijska vojska / Izvor: SD/ilustracija
Bitka za spas prestonice

Snage Sirijske arapske vojske i pripadnici paravojnih snaga spremaju se za majku svih bitaka u istočnom Damasku usred konstantnog popunjavanja postojećih i formiranja novih trupa i teške opreme, kao i dolaska vrhunskog komandanta.

U petak su džihadisti povezani sa Al-Kaidom i Muslimanskim bratstvom pokrenuli moćnu ofanzivu na bazu vojnih vozila u okrugu Harasta,  zauzevši ga delimično, ali ne uspevši da ga u potpunosti zauzmu.

Skoro nedelju dana od početka džihadističke ofanzive, sirijska vojska i savezničke snage su spremile veliki broj trupa i teške opreme u istočni Damaska kako bi krenuli u kontra ofanzivu.

Ubijen OPASNI ekstremista: Presudila mu je sirijska GRANATA, neće više TERORISATI narod (FOTO)

Kao pojačanje stigli su specijalni bataljoni za iznenadne napade, borci Devete oklopne divizije, koje će predvoditi pukovnik Nizar Fandi.

Okupljanje trupa sirijske vojske u istočnom Damasku je do sada neviđeno i to ukazuje da pro-vladine snage ne samo da planiraju vraćanje prvobitnih linija fronta oko baze depoa vozila, već za cilj imaju zauzimanje celog područja Haraste kao i drugih područja glavnog grada koji su pod  kontrolom militanata od 2012. godine.

Vesti iz Damaska možete pratiti OVDE.

Ostale vesti iz Sirije, Iraka i Jemena možete pogledati OVDE.

 

Piše:
Srbija Danas
03.01.2018. 20:07
Pogledajte više