Marin le Pen oplela po Makronu: Dobro znaš da si prekršio međunarodno pravo napadom na Siriju (VIDEO)

17.04.2018. 09:50
Piše:
Srbija Danas/ Logično.com/ Saša F.
Marin Le Pen / Izvor: Reuters
"Ne možete intervenisati u stranoj zemlji" tvrdi lider Nacionalnog fronta

Predsednik Francuske Emanuel Makron rekao je novinarima da su Vašington, London i Pariz napali Siriju na osnovu odluke međunarodne zajednice iako dobro zna da se o tome nije glasalo ni u jednom telu Ujedinjenih nacija, izjavila je predsednik Nacionalnog fronta Marin le Pen.

- Međunarodna zajednica ne može da se svede na Sjedinjene Države i Veliku Britaniju i Francusku, koja ih prati - kazala je ona i istakla da Makron nije mogao da iznese "ni najmanji dokaz koji bi opravdavao vojne udare" i da su međunarodni inspektori stigli u Siriju posle udara.

Ona je podsetila da su Francuzi bili prevareni i kada su gledali epruvete koje je trebalo da dokažu postojanje oružja za masovno uništenje u Iraku.

- Žao mi je što sam vas na to podsetila, ali ne možete intervenisati u stranoj zemlji, jer je upravo to kršenje međunarodnog prava - istakla je lider Nacionalnog fronta. 

SAD, Francuska i Velika Britanija su u subotu, 14. aprila izvele raketni napad na Siriju bez odluke Saveta bezbednosti UN, a izgovor je bio navodni hemijski napad od strane sirijske vojske, iako za to i dallje nema nikakvih dokaza. Te tri zemlje nisu ni sačekale izveštaj eksperata OPCW, koji su tek posle raketnog udara stigle na mesto navodnog hemijskog napada, prenosi Logično.com.

Dešavanja u Siriji, Iraku i Jemenu možete pratiti OVDE

 

Piše:
Srbija Danas/ Logično.com/ Saša F.
17.04.2018. 09:50
Pogledajte više