NEIZVESNO: Šta čeka ruske baze u Siriji nakon poraza Islamske države?

07.11.2017. 00:19
Piše:
Srbija Danas/ Sputnjik
Avioni Su-24 pred poletanjem u Letakiji - Sirija / Izvor: Profimedia
Da li će ostati tamo?

Obim povlačenja ruskih snaga iz Sirije nakon pobede nad terorističkom organizacijom IS zavisiće od situacije, ali obe baze (avio-baza „Hmejmim“ i punkt za materijalno-tehničku logistiku Ratne mornarice u Tartusu) će ostati, rekao je za Sputnjik zamenik ministra inostranih poslova Rusije Oleg Siromolotov.

VELIKA KRIZA U LIBANU: Premijer u ostavci Saad Hariri sastao se sa saudijskim kraljem Salmanom

Matis udario na Asada: SAD proizvele rat u Siriji, a sada pozivaju na zaštitu AGRESIVNIH manjina

- Na koji način će to biti zavisiće od nastale situacije… Imamo tamo dve baze. Mislim da će one ostati. U kojem obliku — ne mogu da kažem, nisam ministar odbrane. Bolje njega pitajte -  rekao je Siromolotov.

Islamska država / Izvor: Profimedia

On je naveo da ako je pod IS ostalo oko dest odsto od ranije teritorije, teroristička grupa Nusra front nastavlja borbu i protiv nje se i dalje vode borbe. Osim toga, određene grupe terorista u Siriji se premeštaju između grupa, delujući individualno.

- Vrlo često (u borbu) stupaju neočekivani igrači kojih na bojnom polju nije bilo, a zatim su se pojavili i situacija se kardinalno menja -  naveo je Siromolotov, navodeći primer rezultata kurdskih izbora koji mogu da utiču na to kakvu će politiku nastaviti da vode.

- Zato što garantovati i postavljati rokove nije sada realno - dodao je on.

Vesti iz Sirije, Iraka i Jemena pogledajte OVDE

 

Piše:
Srbija Danas/ Sputnjik
07.11.2017. 00:19
Pogledajte više