NEOČEKIVANI NAPAD ISLAMSKE DRŽAVE: Uleteli u vojnu BAZU na jugu Iraka i napravili HAOS (FOTO/VIDEO)

22.05.2017. 16:16
Piše:
Srbija Danas
Islamska država / Izvor: Foto: Printscreen/AMN
Niko ih nije očekivao

Četvorica terorista IS sproveli su specijalnu operaciju iza neprijateljskih linija u provinciji Dijala u nedelju, ciljajući vojnu bazu koju koriste iračke i američke snage nedaleko od iranske granice.

Pregled dešavanja na SIRIJSKO-IRAČKOM RATIŠTU od 8. do 14. maja (MAPA)

Sirijski KURDI napravili neviđeni učinak u dolini reke Eufrat: Džihadisti pod sve jačom OPSADOM

Prema Amak Agenciji, 4 džihadista takozvane "Inghimasi" (jedinice za samoubilačke napade) uspeli su da se uvuku u vojnu bazu Karkouš i otvare vatru na iračke vojnike koji su bili uhvaćeni u potpunosti nespremni.

Nakon sukoba koji je trajao zadivljujućih sedam sati, militanti IS konačno su razneli na sebi svoje eksplozivne pojaseve. 13 vojnih vozila je uništeno, a desetine vojnika su živi izgoreli u njima.

Homs potpuno oslobođen! Civili se napokon vraćaju u svoje domove

Amak je rekao da ne može da proveri da li su američki vojnici bili su među mrtvima. Međutim, Karkouš poznat kao vojna baza u kojoj su američke snage vršile obuku iračkih regruta za borbu.

U međuvremenu, irački vojni izvor kaže da je do napada zaista došlo. Međutim, izvor je naglasio da su dvojica bombaša samoubice ubijeni ispred baze, dok su druga dvojica uspeli da se dignu u vazduh unutar vojne baze Karkouš.

ODLIČNE VESTI IZ SIRIJE: Teroristi počeli da dižu u vazduh druge teroriste (FOTO 18+)

Dijala je verski raznolika provincija koja se nalazi u istočnom Iraku. Iako IS ne kontroliše nikakvu stvarnu teritoriju, ona održava jaku ilegalu u pograničnoj provinciji.

Vesti iz Sirije i Iraka možete pročitati OVDE.

 

Piše:
Srbija Danas
22.05.2017. 16:16
Pogledajte više