OTIŠAO DA RATUJE U SIRIJI I IZGUBIO PORODICU: Vođi ISIS iz Novog Pazara ubili ženu i decu!

17.12.2018. 07:33
Piše:
Srbija Danas/Informer
Sirija / Izvor: Profimedia/ilustracija
Vođi džihadista iz Sandžaka, Novopazarcu Rejhanu Plojoviću (32), prošle nedelje je u Siriji ubijena cela porodica

Njegova supruga Emina (28) i četvoro dece nastradali su kada im je granata pala na kuću u Alepu, gde su živeli od 2013. godine.

NOVI PLAN SIRIJE I RUSIJE! Zadaće ŽESTOK UDARAC glavnom adutu AMERIKE

Plojović se spasao, pošto je u trenutku bombardovanja bio na molitvi u džamiji. Ovaj opasan terorista je u Siriju otišao u novembru 2013. godine, gde je ratovao za Islamsku državu, a vrlo brzo je sa sobom doveo i suprugu i dvoje dece.

U međuvremenu je usvojio još dvoje dece svojih saboraca iz ISIS-a koji su poginuli na ratištu.

PRLJAVI NAPAD DŽIHADISTA u Alepu! Raketom DIREKTNO POGODILI položaje sirijske vojske, veliki broj mrtvih (VIDEO)

Prema informacijama, od izvora iz bezbednosnih službi, Emina je u trenutku dok je trajalo bombardovanje boravila u kući sa decom, a njen suprug Rejhan je bio u džamiji, gde se molio.

džamija u Crnoj Gori / Izvor: Profimedia/ilustracija

- Ne postoji zvanična potvrda kako se sve odigralo i koliko je tačno osoba nastradalo tokom vazdušnog napada. Pretpostavlja se da je Plojovićeva porodica poginula kada je granata pala na njihovu kuću u Alepu. Ovakve informacije je veoma teško proveriti jer tela nastradalih gotovo nikada nismo u situaciji da vidimo - kaže izvor iz jedne bezbednosne službe koji prati dešavanja na sirijskom ratištu.

NIŠTA OD PRIMIRJA: Saudijska KOALICIJA ZLA nastavlja udare na GRAD SLOBODE, Huti ŽESTOKO UZVRAĆAJU

Rejhan i Emina upoznali su se u ''Furkanu'', ilegalnom molitvenom prostoru u Novom Pazaru koji je godinama bio regrutni centar odakle su mladi išli u Siriju i Irak. Plojović je bio osnivač ''Furkana'' zajedno sa Abitom Podbićaninom, bivšim hodžom iz Prijepolja.

Obojica su pred Specijalnim sudom u Beogradu, zbog slanja omladine na strana ratišta, osuđeni na dugogodišnje zatvorske kazne koje nikada nisu odležali.

Šojgu UDARIO na BESNOG PSA! Prozvao Amere za KLANICU na Eufratu, Pentagon - BEZ REČI

- Rejhan je u Siriju išao nekoliko puta, a poslednji put je tamo, preko Turske, otišao u novembru 2013. godine. Brzo mu se pridružila i supruga Emina, koja je u Islamskoj državi radila kao medicinska sestra. Lečila je borce ISIS ranjene na frontovima i brzo je napredovala u hijerarhiji ove organizacije. Emina je bilo visokoobrazovana devojka - kaže izvor i dodaje da je Rejhan bio vođa ISIS sa ovih prostora.

Vođa sandžačkih džihadista Abit Podbićanin je pre nekoliko godina nastradao u Siriji, pa je njegovo mesto preuzeo upravo Rejhan Plojović, koji predvodi sandžačku jedinicu u okviru organizacije Al Nusra, jednog od krila ISIS.

POBEDA! Konvoj džihadista naleteo na CELU DIVIZIJU, Amerikanci NEMO POSMATRALI gaženje njihovih SLUGA

Rejhan i Emina su, pored svoje dece, usvojili dvoje dece svojih saboraca.

- Običaj među džihadistima je da prihvataju decu poginulih boraca, pa su i Plojovići to uradili. Živeli su svi zajedno u jednoj kući koja je nekad bila u vlasništvu jednog od finansijera terorista iz ISIS - kaže izvor iz bezbednosnih službi.

POČELO JE! Kurdi ISPALILI PRVI HITAC, situacija se USIJALA: Turski odgovor će biti ŽESTOK (VIDEO)

Sve vesti iz Sirije, Iraka, Jemena čitajte OVDE.

Piše:
Srbija Danas/Informer
17.12.2018. 07:33
Pogledajte više