Ovakav BLICKRIG Zapad nije očekivao: Sirijska vojska za TREN OKA očistila jug Dare! (MAPA/FOTO)

11.07.2018. 15:43
Piše:
Srbija Danas
sirijska vojska / Izvor: Profimedia
Potpuni izveštaj o borbama u jugozapadnoj Siriji

Borba za jugozapadnu Siriju nedavno je krenula na gore po pobunjeničke snage, jer se sada nalaze potpuno opkoljeni unutar grada Dare.

Sirijska arapska vojska (SAA) je nastavila veliku ofanzivu oko provincijskog glavnog grada Dare, danas, osvojivši nekoliko pozicija od pobunjenika.

Dara / Izvor: Foto: Printscreen/syria.liveuamap.com

Kao rezultat ovog napretka od strane Sirijske arapske vojske, pobunjeničke snage se nalaze opkoljene u okruženju od 45 km2.

Prema preliminarnom izveštaju novinara na terenu u Dari, pobunjenici su se složili da se pomire sa vladom unutar glavnog grada provincije.

Rusi OSVETILI sirijsku vojsku: Islamisti beže pred raketama u Latakiji

Međutim, vojni izvor Četvrte divizije negirao je ovaj izveštaj, dodajući da su sukobi između FSA i sirijske vojske i dalje u toku. Izvor je dodao da pobunjenici i dalje kontrolišu distrikt Dara al-Balad, Dara al-Sad i kamp Dara u glavnom gradu provincije.

U zapadnoj Dari, sirijska vojska je imala odličan dan nakon što je pobunjenička odbrana oko grada Tafasa potpuno razbijena. 105. brigada Republikanske garde sirijske vojske preuzela je strateški vrh brda Tal Ašari, koji gleda na Tafas sa zapadne strane.

Huti im priredili PAKAO! Helikopter arapskih koalicionih snaga greškom zapucao na vladine trupe!

Nakon gubitka Tal Ašarija, pobunjenici su na kraju prisiljeni da prihvate sporazum o pomirenju u Tafasu, jer je grad bio pod kontrolom vatre sirijske vojske. Sada sirijska vojska pomera svoju pažnju na zapadnu oblast provincije Dara.

Prema izvoru sa terena u Šeik Miskinu, Tigrovi su krenuli na zapadni front Dare, jer se pripremaju za vođenje sledeće faze ofanzive.

Sa skoro osvojenim glavnim gradom pokrajine, sirijska vojska bi trebalo da angažuje veći deo svojih vojnih resursa na zapadni front Dare narednih dana.

Vesti iz Dare pročitajte OVDE.

Ostale vesti iz Sirije, Iraka i Jemena pogledajte OVDE.

 

Piše:
Srbija Danas
11.07.2018. 15:43
Pogledajte više