POBIJENO 1.000 DŽIHADISTA U MOSULU! Teroristi se kriju među CIVILIMA! (FOTO)

28.11.2016. 15:41
Piše:
Tanjug
/ Izvor:
Iračke snage sporo napreduju ali ipak nanose gubitke ekstremistima IS.

Iračke specijalne snage, koje se bore protiv Islamske države u Mosulu, ubile su skoro 1.000 esktremista, ali sporo napreduju jer se džihadisti skrivaju među hiljadama civila u tom gradu na istoku Iraka, izjavio je danas komandant iračkih snaga. Šest nedelja posle pokretanja velike ofanzive, iračke snage su osvojile skoro polovinu istočnog dela Mosula.

IRAK: Otkrivene dve grobnice sa telima Jazida

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Elitne iračke snage, poznate kao "Zlatna divizija", jedine su koje su ušle u Mosul s istočne strane, dok iračka vojska, federalna policija i kurdske pešmerga snage opkoljavaju grad na severnoj i južnoj strani. Šiitske snage istovremeno pokušavaju da zatvore obruč sa zapada, prenosi Rojters.

Pripadnici antiterorističke jedinice razbili su odbranu Islamske države krajem oktobra, ali ih je mobilna taktika ekstremista usporila, kao i zabrinutost da bi bilo civilnih žrtava ako bi se koristili tenkovi. General-major Abdul Gani el Asadi, jedan od komandanta specijalnih snaga, rekao je da su se snage prilagodile toj taktici.

SIRIJSKA VOJSKA CILJA PRECIZNO: Uništeni BULDOŽER i ROV Islamske države kod Deir Ez Zora (VIDEO)

Islamska država / Izvor: Profimedia/ilustracija

- Brže se napredovalo u početku. Razlog za to je što smo tada delovali u nenaseljenim oblasitma - rekao je Asadi Rojtersu u predgrađu Mosula.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Prema njegovim rečima, oko 990 ekstremista je dosad ubijeno. On, međutim, nije želeo da kaže koliko žrtava ima među vladinim specijalnim snagama.

Vesti iz Sirije i Iraka možete pročitati OVDE.

Piše:
Tanjug
28.11.2016. 15:41
Pogledajte više