Pogledajte kako ruski helikopter MI-28 RAZARA bazu džihadista IS na istoku Hame (VIDEO)

11.07.2017. 12:09
Piše:
Srbija Danas
ISIS / Izvor: Foto: Youtube/ Printscreen/ Syria Free News
Rusi znaju kako treba sa teroristima

Ruski vojni helikopter izvršio strateško gađanje položaja Islamske države (IS) čiji su se teroristi okupljali u bazi u istočnom delu provincije Hama. Koristeći moćni helikopter Mi-28, ruske snage su potpuno unišile bazu IS koja je korišćena od boraca terorističke grupe u gradu Ukajrbat.

UDARNA VEST! Islamska država potvrdila SMRT Abu Bakra al Bagdadija!

Podmukla okupacija Sirije na delu: Širom zemlje niču američke vojne baze i aerodromi (FOTO)

Kao što se vidi na video snimku iznad, ruski helikopteri i avioni uspešno su uništili bazu i oklopno vozilo koje je bilo prisutno na lokaciji bombardovanja. Uz nedavno raspoređivanje Pustinjskih jastrebova u istočnoj Hami, ruski helikopteri i avioni su povećali broj napada na Ukajrbat kako bi pomogli sirijskoj vojsci i njihovim saveznicima u regionu. 

Žestoke borbe se danima vode i za zauzimanje naftnog kompleksa Al Hail koji se nalazi istočno od Palmire u potezu prema velikom uporištu džihadista IS gradu Al Suknahu. Više o tome možete pročitati OVDE. S druge strane, da bombardovanje džihadista od strane ruskih "tupoljeva" Tu-22M3 zna biti razorno i fatalno po ekstremiste, najbolje pokazuje snimak ispod:

Ovo nije prvi put da ruske vazdušne snage pružaju podršku sirijskim snagama. Podrška je izuzetna već mesecima unazad i zahvaljujući njoj, sirijska vojska postiže izvanredne uspehe u oblastima koje su veoma negostoljubive ne samo zbog prisustva džihadista IS već i zbog užarene sirijske pustinje. Još jedan vid podrške jeste slanje ratnih fregata koje dejstvuju iz Sredozemnog mora po položajima džihadista. Više o tome možete pročitati KLIKOM OVDE.

Saudijska avijacija bombardovala kokoške u Jemenu! Bizarnost sa podmuklim ciljem (FOTO)

Rusko prisustvo i pomoć Siriji se najbolje može manifestovati kroz procese angažovanja na uspostavljanju mira u zemlji, učešće u uspostavljanju deeskalacionih zona ispregovaranih na mirovnom skupu u Astani, snažnom vojnom podrškom u vidu bombardovanja položaja džihadista Islamske države, posredovanjem u pregovorima između pobunjenika i sirijskih snaga, itd..

Vesti iz Sirije i Iraka možete pročitati OVDE.

 

Piše:
Srbija Danas
11.07.2017. 12:09
Pogledajte više