Predsednik Asad u NAJNOVIJEM obraćanju: Platili smo VISOKU CENU da bismo odbranili OTADŽBINU I PRINCIPE

01.11.2018. 16:18
Piše:
Srbija Danas/AMN
Bašar al Asad / Izvor: Profimedia
Sirijski predsednik Bašar al Asad obratio se članovima Svetskog mirovnog koncila i Svetske federacije demokratske omladine koji prisustvuju Svetskom mirovnom koncilu koji se održava u Damasku.

Na početku obraćanja predsednik Asad je zahvalio članovima i učesnicima kongresa na podršci i solidarnosti sa Sirijom i sirijskim narodom još od početka teškog rata.

Rusija uputila prikriveno UPOZORENJE Izraelu: Ohladićemo VRUĆE GLAVE! (FOTO)

On je naglasio da izuzetno poštuje tu organizaciju zbog njihove privrženosti odbrani istine u trenutku kada su međunarodni odnosi izgrađeni na lažima i prevari.

Sirijska vojska / Izvor: Profimedia/ilustracija

Odbrana svojih principa ipak ima svoju cenu, rekao je Asad i dodao da je Sirija platila tu cenu tokom odbrane otadžbine i odbrane svog prava na nezavisno odlučivanje.

Eksplozije odjekuju severom Sirije: Turci kreću u ofanzivu, SDF u panici povlači snage sa Eufrata (MAPA)

- Kada su principi realistični i bazirani na volji i interesima naroda, oni predstavljaju čvrst temelj, nasuprot sebičnim interesima nekih Zapadnih zemalja koje ne odustaju od vođenja ratova i širenja svog uticaja podržavanjem ekstremističkih ideologija, što Amerikanci rade od 80-ih godina, čime su nebrojene narode primorali na ratove i siromaštvo – rekao je predsednik Asad.

Ostale vesti iz Sirije, Iraka, Jemena čitajte OVDE.

Pratite nas na našem instagramu SrbijaDanas.

 

Piše:
Srbija Danas/AMN
01.11.2018. 16:18
Pogledajte više