ISPOVEST IZ RAKE: Mi smo jedina generacija koja neće reći kako bismo voleli da se vratimo u vreme kada smo bili mladi

14.09.2017. 08:27
Piše:
Srbija Danas
Anastasija Trofimova / Izvor: Foto: Printskrin/RT
Pred ovim filmom svet će zanemeti: "Put u Raku" otkriva STRAVIČNE detalje iz srca islamskog pakla

Uznemirujući snimci o oslobađanju Rake tzv. prestonice ISIS-a od terorista u Siriji smeštenii su u dokumentarni film "Put ka Raki" koji je za RT snimila hrabra ruska rediteljka Anastasija Trofimova.

Stiglo pojačanje sirijskoj vojsci u Deir ez Zoru: Treća faza OFANZIVE biće NAJKRVAVIJA do sada!

Ruska vojska pregazila Eufrat?! Očekuje se NAPETI susret sa Kurdima i Amerima?! (FOTO)

- Film smo napravili pričajući priče iz tri različita ugla i to lekara, žena i volontera koji se nalaze u žarištu tzv. islamske države- rekla je Anastasija i dodala koliko je fascinirana njihovom predanošću i želji da pomognu u borbi protiv terorizma.

- Kada smo počeli da pravimo film, nismo znali šta nas čeka kao ni gde će nas priča odvesti.

Tokom snimanja filma, ekipa na čelu sa Anastasijom je nekoliko puta napadnuta, a mlada rediteljka je opisala jedan od strašnijih događaja.

- Pripremali smo se za snimanje kada smo primetili dron koji nam se približava. Vojnici su povikali da bežimo i nastao je pravi haos. U jednom trenutku začuo se snažan prasak.

Džihadisti IS u samrtnom ropcu: Asadovi lavovi im ne daju ni METAR dalje od Homsa

- Eksplodirala je granata koja je bila zakačena za dron, a samo zahvaljujući njihovom lošem proračunu visine mi smo preživeli. Da se spustio malo niže, mi sada ne bismo bili ovde- prepričava ona.

Raka / Izvor: Profimedia

Pored vojske, u ovoj oblasti se nalazi i veliki brojj volontera iz celog sveta koji su napustili svoje porodice i živote koje su vodili da bi došli u Raku i pomagali civilnom stanovništvu. Jedan od njih je i mladi Robin, volonter iz Nemačke.

RASPAD proameričke opozicije u Siriji: Pobunjenički komandanti masovno prelaze u Asadovu vojsku

- ISIS deluje u svakoj zemlji. Posle svakog terorističkog napada koji se desi, ljudi govore kako nešto moramo uraditi, a onda prođe nekoliko dana i oni kao da na sve zaborave- rekao je on i dodao da je ovo problem svih nas.

Najšokatniju priču zabeležili su nakon jednog od mnogobrojnih napada ISIS-a na Raku.

Ko će kontrolisati Deir el Zor? Proameričke snage na 5 km od grada! (MAPA/VIDEO)

- Bilo je jutro i nakon napada je zavladao neki mir. Odjednom se prolomio krik čoveka koji je sa velikim mačem trčao ka baznoj stanici islamista. Kasnije smo saznali da je u napadu poginulo njegovo troje dece- priča rediteljka.

- Mi smo jedina generacija koja neće reći kako bismo voleli da se vratimo u vreme kada smo bili mladi- ponovila je ona reči jednog od lekara iz Rake.

 

Piše:
Srbija Danas
14.09.2017. 08:27
Pogledajte više