Putin i Tramp se "U HODU" dotakli i Bliskog istoka: Nema vojnog rešenja za Siriju!

11.11.2017. 08:34
Piše:
Tanjug
Vladimir Putin i Donald Tramp / Izvor: Reuters
Oni su nakratko razgovarali na marginama samita Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje (APEC) u Vijetnamu

Predsednici Rusije i SAD, Vladimir Putin i Donald Tramp, danas su nakratko razgovarali na marginama samita Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje (APEC) u Vijetnamu i potvrdili zajedničko saopštenje o Siriji, prenosi TAS S.

Navodi se da u tom saopštenju piše da za sukob u Siriji ne postoji vojno rešenje i da su se dvojica predsednika dogovorila da konačno političko rešenje sukoba u Siriji treba da bude u okviru Ženevskog procesa i u skladu sa rezolucijom Saveta bezbednosti UN broj 2254.

Islamska država izvršila iznenadni RAKETNI NAPAD na položaje sirijske vojske u Al Majadinu (FOTO)

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

TAS S navodi da je zajedničkim saopštenjem dogovoren nastavak korišćenja postojećih kanala vojne komunikacije kako bi se osigurala bezbednost američkih i ruskih vojnika, kao i da bi se sprečili opasni incidenti sa partnerskim snagama koje se bore protiv Islamske države.

Kurdska policija uhapsila četvoricu Asiraca zbog podrške iračkim vlastima

Putin, Tramp / Izvor: Reuters

U saopštenju piše i da predsednici potvrđuju da će nastaviti te napore u borbi protiv Islamske države kako bi došlo do konačne pobede nad njom.

Sirija / Izvor: Profimedia

Navodi se da su ovaj dokument spremili stručnjaci dve zemlje i da su ga pre Trampa i Putina potvrdili ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov i američki državni sekretar Reks Tilerson.

Saudijska Arabija kreće u RAT protiv Irana: Izrael čeka ZELENO SVETLO da udari na Liban

Sirija / Izvor: Profimedia/ilustracija

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov kazao je da je saopšenje o Siriji spremljeno specijalno za sastanak lidera APEC koji se održava u letovalištu Da Nang. TAS S navodi da su pre toga Putin i Tramp imali kraći razgovor dok su išli ka mestu namenjenom za fotografisanje učesnika samita.

Vesti iz Sirije, Iraka i Jemena pogledajte OVDE.

 

Piše:
Tanjug
11.11.2017. 08:34
Pogledajte više