Rusi prizemljili OPASNE leteće ZVERI? Zbog istih, džihadisti IS neće još dugo imati mirnog sna!

21.07.2017. 18:22
Piše:
Srbija Danas
ruska vojska / Izvor: Profimedia/ilustracija
Sve su smeštene na strateški važnom vojnom aerodromu T-4

Američki zvaničnici, prema Foks Njuzu, kažu da je ruska vazduhoplovna grupa u Siriji stacionirala tri aviona Su-25 na vojnom aerodromu T-4 u centralnom delu Homsa. Za sada, dok drugi izvori ne potvrde, izvor će se smatrati nepotvrđenim.

Žestoke borbe na sirijsko-libanskoj granici: Pogledajte šta Hezbolah radi džihadistima HTS-a (VIDEO)

Jemen ni RAT, ni GLAD nisu mogli da unište, ali OPAKA POŠAST će im zadati završni UDARAC!

Su-25 / Izvor: Profimedia/ilustracija

Ukoliko se u stvari ispostavi da su ruske vazduhoplovne snage (RuAF) rasporedile Su-25 u bazi T-4, onda su implikacije ovoga za pro-vladine snage koje se bore u istočnoj Siriji velike. Jedan istorijski problem sa avionima sa fiksnim krilom ruskog vazduhoplovstva koji se bore u istočnoj Siriji jeste da se potrebni teret vazduhoplova mora smanjiti i potrebno je duže vreme da taj avion dođe do cilja, pri čemu se taktička situacija na terenu može lako promeniti .

Veliki uspeh Asadove garde: Završena prva faza bitke za istočni Damask

Su-25 / Izvor: Profimedia/ilustracija

Postavljanjem aviona poput Su-25 u bazu T-4, RuAF će moći da ostvari brže postizanje udara na ciljeve, da duže traži cilj i da donosi više odluka.

Su-25 "Frogfoot" je namenski avion predviđen za udare na zemlji, koji je specijalno dizajniran za izvođenje misija u blizini (CAS). Vazduhoplov je dobro oklopljen, ima dva motora za povećanje brzine i može nositi zapanjujuću količinu bombi, raketa, uz moćan 30-milimetarski auto-top.

Vesti iz Sirije i Iraka možete pročitati OVDE.

 

Piše:
Srbija Danas
21.07.2017. 18:22
Pogledajte više